zondag 6 mei 2012

6 mei

We zijn wat kreunend en steunend opgestaan gistermorgen, maar na het ontbijt en een wandeling door de gangen van het klooster hebben we toch besloten om te gaan lopen. Het had in de nacht behoorlijk geregend, maar het pad moest goed zijn dus dat zou geen problemen geven. Wij op stap, naar Bercianos del Real Camino dan moet je je voorstellen dat je het dorp Sahagun uitloopt en over een hele kale hoogvlakte loopt. Nergens bomen te zien een harde wind in je gezicht maar gelukkig droog en rond de 10 graden. Een eindeloos grindpad met platanen en een asfaltweg. Ik heb gekozen om over de asfaltweg te lopen en dat doet me goed. Hoef ik niet zo op te letten op de steentjes. Dit was ongeveer 10 km en dan zouden we gaan overnachten om de volgende dag weer te vertrekken. Alles liep goed maar we begonnen onze voeten en benen wel te voelen. Op eeen bepaald moment zei ik en het moet ook geen kilometer verder zijn. Maar wat gebeurt er? We komen aan in het dorp en nemen niet de eerste bar voor koffie maar de tweede. Daar was het heerlijk rustig en het was rond 11 uur eigenlijk veel te vroeg om te stoppen. Dus gevraagd of er een bus ging,,,, nee dus.
De trein vertrok vanuit El Burgo Ranero......maar dat was wel 8 kilometer verder lopen. Wij de tanden op elkaar en wat proviand mee en dat op stap weer langs een lange weg. Toen we in het dorp aan kwamen was het wel even schrikken. Het leek wel de middeleeuwen. Heel veel huizen van leem en geen bestrating. Vrijwel niemand op straat. Wij op zoek naar het station en die bleek ongeveer een kilometer van het dorp vandaan. Toen we daar aan kwamen was er niets en niemand. Gelukkig een afdak want het begon te regenen met een harde wind maar wij stonden beschut en zijn met onze proviand begonnen. En dan maar wachten of de trein komt en zo ja of hij stopt en of we op het goede perron stonden. Alles bleek goed dus wij in de trein, wat een luxe geweldig zoals dat er uit zag. De conducteur draaide voor ons een kaartje uit voor 7,50 euro en wij gingen op reis met de trein. Een half uur later kwamen we aan op het station van Leon. Wat een grote stad en wat een bijzondere stad ook. Marleen ging bij de bagage zitten en ik ging op zoek naar een hotel en wat dacht je midden in het historische centrum tegenover een kerk. Mooie kamer met een massagedouche en alles er op en aan.
De dame achter de receptie was zeer vriendelijk en maakte gelijk de rekening op het was gelijk afrekenen en dat heb ik dan ook gedaan. 30 euro per nacht is toch niet veel. Ze zei nog er is vanavond een lichtshow op het plein die we vanuit de kamer wel konden zien rond 23 uur. Nou dat wordt spannend. Ik Marleen opgehaald en vervolgens ons ingekwartiert. Daarna even de stad verkend om te weten wat bezienswaardig is en waar we de komende dagen onze aandacht aan kunnen besteden. Nou genoeg te zien en te doen. Vervolgens gedouched en gaan eten rond 21 uur want dat is gebruikelijk en wij passen ons al aardig aan. rond 23 uur begon de lichtshow en die was in 1 woord geweldig de kerk waar het op werd geprojecteerd viel weg en er kwamen prachtige oosterse en hedendaagse beelden te voorschijn met schitterende muziek. Het is ook speciaal dat de kerk zelf nog open is en er ook mensen naar binnen gaan om nog even een avondgebed te doen. Het is ook een hele mooie kerk met wel nieuwe banken en onder de zittingen is centrale verwarming aangebracht. Ik moet zeggen het zit heel behaaglijk. Nou mensen jullie zijn weer op de hoogte. De groetjes en Marleen en ik zijn weer voor 3 dagen onder de pannen.


De Heer zal voor je uit lopen,
hij zal met je zijn,
hij zal je niet loslaten.
Hij laat je nooit in de steek.

Deutronomium 31,8

Geen opmerkingen: