vrijdag 25 mei 2012

25 mei

Het was gisteren weer een mooie dag, het weer was prachtig ongeveer 25 graden en weinig tot geen bewolking. In de zon was het op een bepaald moment 35 graden, maar een koel briesje zorgde snel voor verkoeling. Na het ontbijt maar eens even de oude stad weer ingegaan waar de kathedraal toch dominant aanwezig is.
Catedral.Dus het museum wat er bij hoort maar eens bekeken. Nou wat een schatten liggen en staan daar. Mooie beeldhouwwerken van steen, hout, ivoor enz. Prachtige collectie wandkleden. Alles mooi tentoongesteld en ook mooi dat je buiten op de façade mocht komen en van daaruit mooie foto's kon maken van het plein voor de kathedraal. Vervolgens om de kathedraal gelopen allerlei winkeltjes bekeken en door allerlei straatjes gelopen. Een lekker luier dagje.
Hostal de los Reyes Católicos y Plaza del Obradoiro.Dit is volgens mij het duurste hotel van Santiago
Vista panorámica.Is het nou niet prachtig om van een berg Santiago zo te zien liggen.
Catedral de Santiago de Compostela.gifNog wat flitsen van de stad en de kathedraal met name.
Tegen het einde van de middag even gaan rusten in het hotel en vervolgens naar de Kathedraal gelopen voor de mis, want ik vermoede dat het wierookvat weer werd gebruikt, want die hing er ´s morgens niet en vanmiddag weer wel. Het was een mooie dienst, maar het vat bleef rustig hangen. Voor vandaag zal hij wel Heen en weer gezwiept worden. Er zal wel weer 300 euro bij elkaar gesprokkeld zijn. Nou ik ga vandaag treinen. De hogesnelheidstrein alvast uitproberen. Een uur rijden naar Pontevedra. Deze stad ligt aan de pelgrimsroute vanuit Portugal. Heb al vele mensen gesproken die deze route hebben gelopen en dol enthousiast zijn omdat hij zo heerlijk rustig is en prachtig langs de kust gaat. Nou na mijn bezoek aan Finisterre kan ik me daar alles bij voorstellen.
Er schijnen veel bruggen te zijn en het ligt aan zee.
Morgen laat ik weten of het klopt. Groetjes

Oog hebben voor de kwetsbaarheid
van de ander als begaafdheid.
Dat is spiritualiteit!
Geraakt, ontroerd en bewogen worden.
Niet bewogen blijven bij de ander
die mij aanziet en raakt.
Deze goddelijke zwakte is
onze hoogste begaafdheid:
een hart dat zacht wordt,
zich ontfermt

Kees Waayman

Geen opmerkingen: