vrijdag 17 januari 2014

vakantie beurs

vrijdag 17 januari
Het was gisteren een mooie dag om er eens op uit te gaan en dan naar een evenement dat overdekt was.
Nou en wat doen Bert en Max dan. Met de bus en trein naar Utrecht.....de vakantiebeurs....en we waren echt niet alleen die dat idee hadden. De bus was overvol en we moesten staan. Konden nog net achter in de bus stappen. De trein was beter want we hadden voor de zekerheid al een eerste klas kaartje gekocht....dachten we. In de trein een lekker plekje....komt de conducteur en die gaf aan dat we wel mochten blijven zitten, maar dat we het fout hadden gedaan. Hebben we de OV-chipkaart opgewaardeerd maar die gebruikten we niet, want we hadden ons kaartje voor vrij reizen.
Dus in Utrecht maar eens gevraagd wat we nu wel moesten doen......een kaartje kopen dus. Nou dat geregeld en dat was maar goed ook, want wij konden weer zitten. Van Utrecht naar Amersfoort stonden de mensen door de hele trein heen. Alles puilde uit....het was verschrikkelijk. Maar wij konden zitten gelukkig.
Ach en dan voor acht euro wil ik geen ellende. Op de vakantie beurs hebben we aan heel veel prijsvragen meegedaan. En heel veel dingen bekeken en uitgeprobeerd en ook lekker gegeten en veel dingen van herinnering gezien. Het was een feest en eigenlijk kun je in één dag de hele wereld over.
We hebben een lezing bijgewoond over Zuid Afrika en een koffie ceremonie bijgewoond uit Ethiopië taart met koffie genuttigd op het Duits terras en heerlijk geluisterd en genoten van een Javaanse dans. Het was een feest.

Hier wandelden we even over een markt met terras in Tunesië. 
En wat doe je op zo'n dag ook even?
Vergeten hoe het in Groningen gaat. Maar ja als je dan de krant open slaat, dan ontkom je er niet aan. 
De voorpagina van vrijwel alle kranten stonden vol met Groningen. 
We moeten doorgaan met protesteren en van ons laten horen, want men moet weten dat we het niet langer pikken. Ze sturen ons vandaag toch met een kluitje in het riet en dat moeten we niet pikken. 
500 miljard heeft het de schatkist al opgebracht zolang als ze nu gas uit de Groninger bodem halen. 
500.000.000.000
Volgens mij schrijf je het zo. 
En waar is het gebleven? 
In die bodemloze put. 
Kijk eens naar Noorwegen wat die doet....alles oppotten als je kijkt naar die pot dan kunnen de volgende generaties leven van de rente. 
Het gas in de grond is van Nederland wordt gezegd.. Dan kan het toch niet zo zijn dat wat boven de grond is en gebeurt in één keer helemaal niets meer met Nederland te maken heeft. 
Ik zou het een goede zaak vinden dat alle inwoners dan maar een flink bedrag op tafel moeten leggen behalve de Groningers.........nou nee de mensen die getroffen worden door de gevolgen van de aardgaswinning.
We zullen eens afwachten waar deze walgelijke mannetjes en vrouwtjes vandaag mee komen. 
10% minder gas winnen en een potje van 200 miljoen denk ik. 
Mijn voorspelling over Utopia komt al aardig uit. 
Een figuur is er al uit. Die ander volgt ook nog wel voor het eind van de maand. 
Ik wens jullie een hele fijne dag toe. Ik ga aan de poets en boodschappen doen. 
Groetjes 


Geen opmerkingen: