zaterdag 26 oktober 2013

Rabobank museum dag

zaterdag 26 oktober 
Max heeft heftige kiespijn, is gisteren al naar de tandarts geweest en daar is het alleen nog maar erger van geworden. Hij is aan de paracetamol en dat bestrijdt de pijn wel, maar de oorzaak niet natuurlijk. Volgende week maar gelijk weer naar de tandarts om het verder te laten behandelen. Waarschijnlijk een wortelkanaal behandeling. Het is volgens de foto ontstoken onder een kroon. Maar ondanks dat gaan we toch naar een museum. Leidt af hoop ik maar.
Het eerste museum wat we gaan bezoeken is het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen.



Ben heel benieuwd wat hier allemaal te beleven valt. Max is er al eens geweest en voor mij wordt het de eerste keer. Vaak is op zo'n dag alles uit de kast gehaald om het museum zo mooi mogelijk te laten zijn. Het is tevens een soort afsluiting van het seizoen.
Daarna als het nog lukt zou ik wel naar Noordwolde willen daar is het Nationaal Vlechtmuseum. Ooit ben ik een paar jaar rietvlechter geweest en dat heb ik geleerd van een collega die uit Noordwolde kwam en daar het vak geleerd heeft. Ach en dan even weer in de historie duiken is toch leuk.
Maar misschien wordt het ook wel het museum de Koloniehof in Frederiksoord.

Is ook een mooi museum en daar kun je veel leren over de historie hoe mensen werden weggestopt.
Maar als de pijn de overhand neemt dan gaan we wellicht ook eerder naar huis.
Daar moeten dan de klokken worden verzet want ja....... het is weer......

We hebben een paar klokken die het van zelf doen, maar de echte oude klokken zetten we even stil en dan komt dat ook wel weer goed.
Succes met alles en zorg dat je bij de tijd blijft.
Tot morgen 

Geen opmerkingen: