vrijdag 11 oktober 2013

Leer

vrijdag 11 oktober 
Het was een heerlijke dag gisteren. We zijn met de trein naar Leer vertrokken. Wat is dat leuk met de Arriva en in het buitenland kun je ook uitchecken bij een paal met je OV. Het was wel even zoeken, maar het is gelukt. Direct op het station hebben we koffie gedronken en zijn daarna eens flink rond gekeken op het station waar de treinen allemaal naar toe gaan. Je kunt bijvoorbeeld rechtstreeks naar Luxemburg vanaf Leer. Wij willen de volgende maand naar Berlijn en hebben daar ook eens naar gekeken hoe dat werkt. Nou we weten het al dit wordt een reis naar Leer en dan naar Berlijn en niet eerst naar Amersfoort en dan naar Berlijn. Dit is de eerste les die we hebben getrokken.
Op de Gallimarkt was in het begin van de middag niet veel te beleven. Maar je kreeg wel een goed beeld van de opzet.
Vandaar nu wat foto's.












Dit waren wat foto's van de markt, de Altstadt van Leer en de haven. Leuk om te wandelen en eens lekker rond te neuzen. Het was rond 11 uur niet zulk mooi weer, maar na 12 uur kwam er snel verbetering. 
Het werd theetijd en we zijn maar eens naar het Theemuseum gegaan en hebben daar in de winkel eens ouderwets thee gedronken. 
Een theepotje met theelichtje en mooie kopje met een klein koekje want de heerlijke taart en koek hebben we niet genoten. We konden het amper weerstaan maar het is gelukt. 


Wat een gezellige winkel en wat is alles mooi uitgestald. 

Vervolgens zijn we weer naar het station gelopen en dat in de trein weer naar huis. Een uur in de trein en het regende toen we op de fiets naar huis reden. Maar we waren heel tevreden over de dag. Die was geslaagd. 
Vervolgens een broodje gegeten en toen naar de huisarts voor een griepprik. Daar stonden ze me al op te wachten. Ze hadden me bijna twee prikken gegeven. De assistente in de enen en de dokter in de andere arm. Maar ze maakten geen ruzie en ik kreeg een prik van de assistente. 
Vervolgens nog boodschappen gedaan en benzine gekocht en toen was het uitblazen geblazen. 
Vandaag nog wat boodschappen inslaan en dan de auto wassen en het huis even flink door en dan kunnen wij het weekeinde wel weer ingaan. 

Een mooie gezellige vrijdag toegewenst. 











Geen opmerkingen: