dinsdag 8 oktober 2013

herfst

dinsdag 8 oktober 

Het wordt nu echt herfst. De temperaturen gaan verder naar beneden en het schijnt dat morgen de regen komt. Dus wordt het vandaag nog even genieten en de spullen in de tuin opruimen.
Wie is in Nederland eigenlijk de baas......volgens mij de media. Er wordt geschreeuwd en gedaan, er wordt beslist op gronden waarvan ik denk is hier wel goed over nagedacht. Zo ook de medische besnijdenis van mannen. Er is beslist dat dit niet echt noodzakelijk is en dus niet wordt vergoed uit het ziekenfonds.
Vervolgens komen er allerlei artikelen in de kranten op radio en TV...zo ook gisteravond in Radar en wat lees ik nu in de krant. Het wordt toch vergoed. Een programma als Radar en Kassa juich ik toe, er worden zaken in aan de orde gesteld die ook vaak niet kloppen, maar ze krijgen ook altijd gelijk en het geld gaat rollen. Ik denk dan, je hebt toch een besluit genomen, is dat dan niet wel overwogen gebeurt.
Zo zag ik gisteravond op TV Noord een stukje van een meisje die demonstreerde voor het gemeentehuis van Stadskanaal. Haar ouders hadden een uitkering uit de bijstand en zij kon haar verjaardag niet vieren.
Ze had maar een uitnodiging op Facebook gezet dat iedereen naar het gemeentehuis moest komen om daar op kosten van de gemeente haar verjaardag te vieren. Hoe gek wordt de wereld. De familie stond daar en verklaarde dat de gemeente ik geloof € 110,-- had gegeven op voorwaarde dat ze het bericht van Facebook gingen halen. Want de gemeente was bang voor Harense toestanden. De burgemeester had een ander verhaal en zei dat dit geld was voor de aanschaf van zaken waar ze recht op hadden.
De media wordt overal bij en in betrokken en de maatschappij is er doodsbenauwd voor.
Heb je een burgemeester in je gemeente die je niet zint? Zet een media campagne op en hij vliegt er uit.
Zo lees ik nu weer de burgemeester van Veendam is weggestuurd. Zo gingen de burgemeesters van Assen, Groningen en Tynaarlo hem al voor. En wat dacht je van die van Haren na de rellen. Ik las zaterdag in het dagblad van het Noorden een artikel over de paus.

Hij zou in Assisi een verklaring afleggen over de toekomst van de Katholieke kerk. In de geboorteplaats van Fransiscus. Staat daar een foto bij van de vorige paus. Dit zinde mij voor geen meter. Er staan veel fouten in deze krant....maar donderdag las ik de Metro en de Spits in de trein en dat stikt ook van de fouten.
Deze fout stoorde mij verschrikkelijk. Dus ik gisteren voor dat ik de krant had doorgebladerd een mail gestuurd naar de redactie van de krant. Ik kreeg al vrij snel een reactie terug en die luide als volgt:

Bedankt voor uw e-mail. Deze is in goede orde ontvangen. 

De redactie van Dagblad van het Noorden krijgt dagelijks honderden mails die we niet allemaal kunnen beantwoorden. De inhoud wordt wel beoordeeld en eventueel in behandeling genomen. Indien nodig nemen wij contact met u op.

Hartelijk dank voor uw begrip. 



Redactie Dagblad van het Noorden    

Ik dacht dit is weer zo'n antwoord waar ik niets mee kan. Ik laat het er niet bij zitten. 
Ik ga het ergens anders aan de kaak stellen. Maar even later kreeg ik weer een mail met de volgende boodschap. 

Geachte heet Twickler,

U heeft volkomen gelijk met uw klacht over de verkeerde foto van de paus. De verantwoordelijke eindredacteur moet even aan verstandsverbijstering hebben geleden; de corrector heeft niet goed opgelet. Beide lieden durven de collega's nauwelijks meer onder ogen te komen. Zoals u vast heft gezien hebben wij vandaag onze excuses aan de lezers aangeboden. Ondergetekende had zaterdag een zwarte dag.


Met vriendelijke groet,


Pieter Sijpersma,
hoofdredacteur Dagblad van het Noorden
Toen ik de krant van maandag eens goed bekeek stond er inderdaad een rectificatie in en kon ik ver mee leven. Maar om dan een reactie van een hoofdredacteur te krijgen met al twee storende fouten vind ik weer zeer slordig. heeT moet zijn heer   en heft moet zijn heeft. Vroeger als leerling had ik altijd moeite met Nederlands...ben er zelfs een keer op blijven zitten. Gelukkig helpt de computer mij nu en gooi ik bijna altijd de spelling controle er over. Wie had dat gedacht dat ik daar nu zoveel jaren later een punt van zou maken als er fouten staan in een tekst. 

De dag kalender van vandaag heeft de volgende tekst:

Er zijn twee dingen die mensen nog belangrijker vinden dan sex en geld...dat is aandacht en erkenning. 

Volgens mij klopt het volledig. Krijg je geen aandacht en erkenning....zoek de media en het is voor elkaar. 
Een fijne gezellige dag allemaal. 



Geen opmerkingen: