zondag 27 oktober 2013

Het was leuk

zondag 27 oktober
Het was gisteren een gezellige leuke dag om op stap te zijn en van die mooie locaties te genieten.
Het gevangenismuseum is een belevenis. Het is dan ook het museum waar we de hele tijd zijn gebleven.
Max had zijn pijn onder controle door de paracetamol en we hebben heel veel bekeken.
Het museum was veel te druk....heel veel krijsende kinderen en dat gaan we nog eens op ons gemak bekijken. Het restaurant was een belevenis. De mensen waren vriendelijk in de bediening en alles werd vlot gebracht. Je kon merken dat er een goed systeem in zat.


Dit waren de bussen waarmee gedetineerden worden vervoerd. Je wordt er benauwd van als je er in zit. Sommige plekken zijn 1 stoel achter een hermetisch gesloten deur. 
Annemiek stuurde nog een berichtje dat haar grootouders daar ooit hebben gewoond en haar grootvader er heeft gewerkt. Dus wij in de boeven
bus met een gids die ons van alles over Veenhuizen vertelde en dus ook over de woningen. De tien geboden en het huis Flink en Vlug. Nou we hebben het gezien en ik moest dan toch wel even denken aan haar grootouders die ik heb mogen ontmoeten tijdens haar huwelijk met Sander. 

1
Dit is dan de boeven bus. Leuk om er in te zitten behalve als je naast een persoon zit die bijna de hele zitplaats nodig heeft. Maar ach ik mag er zelf ook zijn. Dus laat ik mij er tussen vallen en dan zit je ook gelijk klem vast. Wat moeilijk er weer uitkomen, maar met wat spierkracht is dat ook gelukt met een gekneusde heup. Dan denk je nog eens aan de rit niet waar.
Op weg naar de auto zagen we nog een stalletje met wat opbrengsten uit de kassen. 
Hele bijzondere kalebassen.


Het waren de slangen en flessen kalebassen. De flessen kalebassen zie je ook veel in Spanje tijdens de pelgrimstocht. Mooi om even weer te zien. 


Alles was prachtig ten toon gesteld het was genieten alleen veel te druk. Maar met onze museumjaarkaart gaan we zeker nog een keer daar naar toe en ons beter verdiepen in de materie. 
Een extra iets was het glasmuseum met de historie over de glasblazerij. En dan vooral over de glas fabriek in Nieuw Buinen, waar de grootvader van mijn moeder, haar vader en mijn moeder zelf gewerkt hebben. Veel namen en zaken kwamen mij bekend voor en ook dat was leuk om te zien. 
Dat gaan we ook nog eens op ons gemak een andere keer bekijken. 
Op 29 december a.s. is er een landlopersdag in Veenhuizen van 10 tot 17 uur en wie weet gaan we daar wel weer naar toe. 

 Dit is het glas museum.
We waren om ongeveer 16.30 weer thuis en hebben een heerlijk dagje beleefd.
De klok een uur terug gezet en dus wat langer geslapen.
Hebben jullie de klok ook terug gezet? Zo niet doe het dan nog even dan ben je weer bij de tijd.


Ter afsluiting een stukje gregoriaans. Het adorate deum

Geen opmerkingen: