vrijdag 4 oktober 2013

mosselen

vrijdag 4 oktober 

Het is vandaag wel dierendag, maar toch ga ik mosselen eten.
Het wordt bijna een traditie.
Geweldig om elkaar weer te zien. Jantje gaat ze koken en wij....Enna, Riepma en ik eten ze op.
We zijn uitgenodigd bij Jantje om mosselen te komen eten. Ik verheug me er op.
Gisteren hebben we een heerlijke dag beleefd. We stapten om 9.15 in de trein in Groningen en hebben een kaartje voor de eerste klas gekocht om wat beter en makkelijker te kunnen zitten. Dat was maar goed ook want de hele dag was het erg druk. In de buurt van Zwolle werd omgeroepen dat er in de buurt van Den Dolder een aanrijding was geweest met een persoon en dat daarom de trein na Amersfoort niet verder zou rijden. Wij uit de trein in Zwolle en daar de sprinter gepakt via de polders.
Maar daar had ik niet op gerekend. Ik moest nodig een plas doen en dat wilde ik na Zwolle, maar in de sprinter zit geen toilet dus de nood werd erg hoog we zijn er in Almere maar uitgegaan om naar het toilet te kunnen. Daar een toilet stop gemaakt en vervolgens 10 minuten later weer een trein gepakt....de intercity naar Vlissingen die rijdt ook via Amsterdam centraal. Toen we daar aankwamen was het op het Centraal verschrikkelijk druk. Al lopende naar de Dam gegaan, waar we geluncht hebben in Foto 47
Dat is een mooi restaurant tegen de nieuwe kerk aan.
Foto 05Foto 36
Hier een heerlijke tomatensoep en een lekkere spekpannenkoek met appel gegeten en vervolgens weer doorgelopen naar het Rijksmuseum. We konden met onze museumjaarkaart zo doorlopen en hebben alles eens in ons opgenomen. Geweldig en wat een enorme drukte. Voor sommige ruimtes moest je in de rij staan wilde je wat zien. We gaan binnenkort nog eens maar dan met een audio rondleiding dit bezoek was puur bedoeld om indrukken op te doen en dat is ruimschoots gelukt. Vervolgens zijn we op het museum plein op een terras gaan zitten en hebben genoten van het mooie zonnige weer onder het genot van een hapje en een drankje.
Op het museum plein laat het blad de margriet zien dat ze 75 jaar bestaat.
Grote borden belemmeren behoorlijk het uitzicht vanaf het concertgebouw. 
Het was prachtig om hier te verblijven. 


De heuvel voor het Stedelijk museum werd gebruikt om even te zitten of te liggen in het zonnetje. 
Het is niet voor te stellen dat hier onder de parkeergarage is en dat je eigenlijk over een dak loopt. 
Vervolgens zijn we langs allerlei parken, pleinen en straten nog even over de Albertkuip gelopen. En hebben we nog even André goeden dag gezegd. 
Even verderop aan de Keizersgracht waren we moe van het lopen en hebben we de tram gepakt en zijn we weer naar het Centraal station gereden. Het was nog steeds verschrikkelijk druk in de stad en rond het Centraal. Maar ja we zaten toen ook in de spits het was inmiddels 18 uur. We hebben voor de zekerheid maar weer de sprinter genomen naar Zwolle via Almere en we waren om 21.30 weer thuis. 
Moe en voldaan konden we terug kijken op deze mooie dag. 
Tijden de rit hebben we plannen gemaakt voor de komende tijd. 
Op het programma staan Barcelona en Berlijn. 



Gaan we even bij vrouw Merkel op bezoek. 
Maar eerst vanmiddag na het nodige huiswerk naar Baflo om mosselen te eten. 
Een fijne dag allemaal en denk aan de dieren. 

Geen opmerkingen: