woensdag 23 oktober
Het was gisteren smullen en smikkelen.
We hebben de vorige week een handvol recepten meegekregen. Allemaal ovenschotels.
Eén daarvan was de Grouwster Ovenschotel. Maandag alles klaar gemaakt en in de koelkast gezet en gisteren in de oven en na een uur was het smikkelen.
O wat was hij lekker. Dit geeft goede hoop voor het volgende recept.
Voor de liefhebbers, hier is het recept.
heeft dit recept op 30 december 2001 toegevoegd. Dit recept is 2.648 keer bekeken, 8 x bewaard en staat in 1 kookgroep.
Het was gisteren smullen en smikkelen.
We hebben de vorige week een handvol recepten meegekregen. Allemaal ovenschotels.
Eén daarvan was de Grouwster Ovenschotel. Maandag alles klaar gemaakt en in de koelkast gezet en gisteren in de oven en na een uur was het smikkelen.
O wat was hij lekker. Dit geeft goede hoop voor het volgende recept.
Voor de liefhebbers, hier is het recept.
grouwster ovenschotel
- Bereidingstijd:
- 20-30 min.
- Gang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Nederlandse keuken
- Smaak:
- Hartig
- Techniek:
- Bakken in oven
- Gelegenheid:
- streekgerecht
- Uit eigen keuken:
- Nee (i)
Ingrediënten voor 4 personen
Aardappelpuree voor 4 personen
melk
50 gram boter
100 gram ontbijtspek of bacon
2-4 uien
1 doosje champignons
400 gram gekruid gehakt
1 groot blik perziken of abrikozen
paneermeel
voor de saus:
1/2 kopje tomaten ketchup
1 eetlepel suiker
2 eetlepels citroensap
2 eetlepes sojasaus
melk
50 gram boter
100 gram ontbijtspek of bacon
2-4 uien
1 doosje champignons
400 gram gekruid gehakt
1 groot blik perziken of abrikozen
paneermeel
voor de saus:
1/2 kopje tomaten ketchup
1 eetlepel suiker
2 eetlepels citroensap
2 eetlepes sojasaus
Hulpmiddelen
Overschaal
Voorbereiding
Maak de aardappelpuree voor 4 personen
Laat de abrikozen of perziken uitlekken
roer de ingrediënten voor de saus door elkaar
snipper de ui, was de champignons en snijd ze in plakjes, snijd het ontbijtspek fijn en beboter de ovenvaste schaal, warm de oven voor.
Laat de abrikozen of perziken uitlekken
roer de ingrediënten voor de saus door elkaar
snipper de ui, was de champignons en snijd ze in plakjes, snijd het ontbijtspek fijn en beboter de ovenvaste schaal, warm de oven voor.
Bereidingswijze
Bak in de koekenpan eerst het spek, dan de uien en dan de champignons, schep het steeds uit de pan en doe dit alvast in de ovenschaal, als laatste rul je het gehakt tot het grijsbruin is en roer de saus er doorheen.
Volgorde van vullen van de schaal:
1 uien en spek
2 champignons
3 aardappelpuree
4 gehakt
5 abrikozen of perziken
6 weer aardappelpuree
7 paneermeel met een klontje boter
Oventemperatuur 225 graden tot 275 graden of stand 5-7. Duurt ongeveer 30 minuten
Volgorde van vullen van de schaal:
1 uien en spek
2 champignons
3 aardappelpuree
4 gehakt
5 abrikozen of perziken
6 weer aardappelpuree
7 paneermeel met een klontje boter
Oventemperatuur 225 graden tot 275 graden of stand 5-7. Duurt ongeveer 30 minuten
Serveertips
Kan een frisse salade bij geserveerd worden.
Zelf ben ik van mening dat hij wat langer in de oven moet. Wel een uur, of in combinatie met de magnetron en dan kan het wel. Anders is de schaal van binnen niet warm genoeg.
Mensen ik zou zeggen als je het maakt geniet er van en laat eens weten wat jullie er van vonden.
Groetjes en een fijne dag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten