zaterdag 5 oktober 2013

Oplossing

zaterdag 5 oktober 
Voor alles is een oplossing!?
op de dagkalender voor dit weekeinde lees ik.
Als je geen oplossing weet, vraag ja dan af hoe jouw "held"het zou oplossen. (dit kan ook je moeder zijn.)
Dit vind ik een mooie spreuk en die bewaar ik.
Het was gister middag en avond heel gezellig en we hebben weer al het nieuws uitgewisseld.
Bij Riepma hebben we nog foto's bekeken en veel oude bekenden gezien vanuit mijn werk bij Dennenoord.
Riepma was kort geleden gehuldigd voor het feit dat ze 40 jaar lid van de vakbond was.
Ze heeft er zichtbaar van genoten en een mooie gouden speld met een robijn voor gekregen.
Ze verbaasde zich er over dat zij als enige vrouw werd gehuldigd de andere jubilarissen waren allemaal mannen. Ik denk dat dit komt omdat zij zo'n vooruitstrevende vrouw is geweest die altijd in het arbeidsproces heeft gezeten en dat de meeste vrouwen een kort arbeidsverleden hebben gehad omdat ze volgens de traditie de zorg voor de kinderen op zich hebben genomen en dan ook het lidmaatschap van een vakbond hebben opgezegd. Vrouwen zoals Riepma ontmoet je niet veel. Altijd haar eigen boontjes gedopt en nog met een helder verstand op hoge leeftijd.
In Baflo hebben we heerlijk gegeten Jantje had een geweldige en heerlijke maaltijd voorbereidt en rond de klok van 23 uur zijn we weer vertrokken.
Via de stad Groningen weer naar Siddeburen alwaar het hele dorp op de kop stond vanwege de feestavond met Normaal. Bij Riepma in huis was het overduidelijk te horen, maar zij gaf als reactie op mijn vraag kunt u hier wel van slapen? Ach als dat niet lukt dan denk ik het is maar voor één keer in het jaar wat zou het.
Mooi een dergelijke reactie en het feest ging door tot wel 2 uur in de morgen. Er was wel veel politie op de been, in de auto en op de motor. Rond de klok van 0.30 uur was ik weer thuis nadat ik Enna thuis had afgezet en ik weer ben verwend met een tweetal monster kalebassen uit hun tuin en een mooie amaryllis bol van Riepma.
Hier kan ik en ook Max weken en maanden van genieten.


De Amaryllis staat op een vaas, de kalebassen hebben een mooi plekje. Het vlees staat op de sudderen. De witlof is klaar en de aardappelen kunnen gebakken worden. De kippensoep staat te wachten en het toetje staat nog in de koelkast. Dit alles gaat rond de klok van 12 uur gegeten worden maar eerst moet nog de badkamer een flinke poetsbeurt en het Toilet. Dat is voor mijn rekening vandaag.
Max heeft zich het stofzuigen en afstoffen eigen gemaakt. Gisteren heeft hij zich al erg verdienstelijk gemaakt met allerlei klussen in en rond het huis. Zo heeft hij de was doorgedraaid en helemaal weg gewerkt en het gras gemaaid. Het is heerlijk om zo samen bezig te zijn.
Na deze klussen gaan we aan de koffie.
Een fijne zaterdag allemaal.





Geen opmerkingen: