dinsdag 12 november 2013

oost west thuis best

dinsdag 12 november
We zijn weer thuis en dat voelt ook weer goed.
Gistermiddag gelijk de auto maar afgespoeld want die zilte zeelucht waar hij een aantal dagen in heeft gestaan doet geen goed. Verder boodschappen gedaan en alle post doorgenomen.
De wasmachine maar gelijk aangezet en alles hangt en ligt ook al weer in de kast. Dus vandaag is het bijkomen van alle indrukken die we hebben opgedaan op het mooie eiland Ameland met zijn prachtige kunst en al die mooie locaties die we gezien hebben.

Dit waren twee gedichten die ik in de Amelander zag staan en snel even heb gefotografeerd toen we zaten te eten en als laatste hebben genoten van onderstaand toetje. 


Dit was kwark met hoe kan het ook anders bessen compote. 
Heerlijk. 
We zaten in hotel Nes een locatie waar we vaak langs zijn gereden en altijd dachten wat is het daar rustig. Nou deze keer waren er wel gasten en het was heel gezellig een echt familie hotel. 
De eigenaar en zijn vrouw waren in blijde verwachting van hun tweede kind die binnen veertien dagen zich aan zou dienen. Op de vraag hoe dat nu op een eiland in zijn werk ging kwam als antwoord. 
Als een thuis bevalling maar mochten zich problemen voordoen, dan komt de  heli om haar op te halen en als er nog plek ik mag ik ook mee. De heli kan hier bij het hotel landen en is hier binnen een kwartier aanwezig. 
Het lijkt me toch wel een hele ervaring om op een eiland een kind ter wereld te brengen. 
Toen we weg reden kwam er een ambulance aan en toen we met de boot in Holwerd lagen kwam de reddingsboot er aan met een persoon op een brancard die vervoerd moest worden naar een ziekenhuis met een ambulance. De ambulance stond al klaar en het personeel van de ambulance van Ameland bracht de persoon vanuit de boot naar de ambulance, na de overdracht vertrok de ambulance en de reddingsboot ging weer terug naar Ameland. 
Dat zijn allemaal van die dingen die gebeuren. 
Wij gaan weer aan de slag in Kolham. Er moet iets in de tuin gebeuren en in huis het is niet altijd de bloemetjes buiten zetten. 
Ik wens jullie allemaal een fijne dag toe. 



Geen opmerkingen: