woensdag 27 november 2013

Fontana Bad Nieuweschans

woensdag 27 november 
Het was gistermorgen genieten.
Na jaren zijn we weer eens naar het bronnen bad in Bad Nieuweschans geweest. We hadden nog een cadeaubon liggen en hebben die er tegen ingeruild met nog een korting omdat we lid van de thuiszorg zijn dus voor € 15,00 waren we klaar met een paar badslippers.
Kopje koffie er bij en daar gingen we het bad in. Rond 13 uur waren we weer thuis.
afbeeldingafbeelding
Het was heerlijk om even te genieten van het warme water en langs de massage stralen te lopen en in het bubbel bad te zitten. Na een half uur is het heerlijk rusten in de verschillende ruimtes om even bij te komen.
Het heeft ook goed geholpen bij Max met zijn spierpijn in de rug. Dat is bijna over.
Vervolgens gistermiddag nog een tuinposter gekocht met een wintertafereel er op en die nog op gehangen aan het tuinhuis en zo komt alles weer tot zijn recht.
Vandaag ga ik beginnen met het klaar maken van de kamer voor de kerst. Het is volgens mij zondag de eerste zondag van de advent dus wordt er een krant klaar gemaakt en neer gelegd met vier kaarsen er in.

Eerste zondag van de Advent

Datum: zondag 1 december 2013
Land / gebied: Wereld
Religie: Christendom

De Advent is de tijd van voorbereiding op het kerstfeest; de tijd waarin de komst en wederkomst van Jezus Christus wordt verwacht. Omdat het Latijnse woord voor 'komst' of 'het komen' 'adventus' is, worden de vier weken vóórKerstmis 'Advent' genoemd.

Adventus:
Het woord 'advent' is afgeleid van het Latijn: adventus (= komst, er aan komen) en advenire (= naartoe komen). Letterlijk betekent Advent: God komt naar ons toe. De Advent heeft in de liturgie een dubbel karakter: Het is de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus Christus ruim 2000 jaar geleden.

Eveneens is de Advent de periode van verwachting van Jezus' wederkomst op het einde der tijden, wanneer God alles in allen zal zijn.

Vier zondagen:
De Advent omvat ongeveer vier weken. De Advent begint op zondag vier weken voor Kerstmis, dus de zondag tussen 26 november en 4 december; in 2007 begint de Advent derhalve op 2 december. De zondagen van deze tijd heten 1e, 2e, 3e, 4e zondag van de Advent. De Advent telt altijd vier zondagen, terwijl het totaal aantal weekdagen kan variëren van 22 tot 27.

In diverse streken zijn tradities rond de advent. Bijvoorbeeld wordt er in Twente het midwinterhoornblazen uitgevoerd.

Kijk voor iedere zondag tot aan kerst een kaars 
Ze hebben bij ons in de bos singel een berkenboom om gehakt en daar haal ik een paar mooie berkentakken uit voor een kerstversiering voor het raam. 
Het begint te kriebelen bij mij. De kerst komt er aan. 
Een fijne dag allemaal. 


Geen opmerkingen: