zondag 24 november 2013

kaartjes

zondag 24 november 
Het was heel gezellig en lekker gisteravond in de Scharmerhoeve. Behalve dan het nagerecht dat was een flop. Hebben we ook gezegd tegen de bediening en die was het er helemaal mee eens. Dat vond ik wel eerlijk. Ze vertelde dat de ijs op was en dat het toetje er belabberd uit zag. Wij hebben gezegd dat Herman de Blijker het had afgekeurd en zij zei "dat denk ik ook". We hebben de tip gegeven dat ze beter had kunnen zeggen dat het ijs op was en of we iets anders wilden kiezen. De bediening vond dat een goede tip en zou het voor een volgende keer onthouden. Verder was alles naar wens en ter compensatie kregen we een kop koffie aangeboden. Wij hebben later afgerekend en konden terugkijken op een mooie gezellige avond.
Herfst weer en wat gaat een mens dan doen? Kerst/nieuwjaarskaarten schrijven, dan zijn die ten minste klaar om verzonden te worden. Dit ook omdat we binnenkort een week op stap gaan. Dus moet alles goed voorbereidt worden. Je zit te denken hoeveel zijn we nodig.........50 is wel genoeg......ga je beginnen en eens goed tellen moeten er toch nog 30 bij. Dus dat wordt al 80 ben benieuwd of er genoeg zijn aan het einde van de dag. Het is toch een mooi iets om dit te kunnen doen en ik weet dat er veel mensen zijn die dit gebaar erg op prijs stellen. Wij ook trouwens. Daarom doen we het toch .....een klein lichtpuntje in deze donkere dagen. Vindt het ook altijd leuk om er wat in te schrijven op de persoon/personen zelf. Maar dat vraagt wel wat tijd en die tijd nemen we er voor.

De kerstzegels zijn al gekocht en kunnen geplakt worden. De adressen gaan we ook op stikkers zetten en op plakken dus alleen de binnenkant moet beschreven worden.
We nemen de pen ter hand en gaan aan de slag.
Maar eerst nog even een stukje gregoriaans;
Wat...... nu even niet, er bestaat zulke mooie muziek ter voorbereiding op Kerst.
Elly Ameling en Herman Prey zingen bijvoorbeeld heel mooi:
Herr, dein mitleid.
Mooie muziek van Bach. Hiermee kom ik weer helemaal tot rust en kan ik wel schrijven. 
Een fijne zondag allemaal. 

Geen opmerkingen: