zaterdag 2 november 2013

Indisch eten

zaterdag 2 november 
Iets later dan normaal maar goed ik heb het ook nogal druk.
Ben Indisch aan het koken. We gaan dit weekeinde op de Indische tour.

Men nemen 1 kilogram Runderlappen of sucadelappen
2 pakjes Indische Boemboe kruiden bijvoorbeeld de smaak Bali
4 grote rode uien
en een bouillonblokje rundvlees

Het rundvlees in blokken snijden, in een braadpan met olie rondom bruin bakken
Tegelijkertijd de 2 zakjes/pakjes boemboe door het vlees heen mengen terwijl het vlees rondom dicht schroeit.
Als het vlees rondom bruin is dan het vuur laag en kokend water erbij tot het vlees onder het water zit. Boeullonblokje erbij doen en de uien die door de helft zijn gesneden.
Vlees zo laag mogelijk op een vuur zetten, en ongeveer 5 uur langzaam garen.

Vervolgens neem je boontjes 500 gram en 1 pakje boemboe voor de boontjes (sajoer de milde of de pittige)
De boontjes door de helft snijden. Kort koken/stomen tot ze nog ietsje hard zijn.
Daarna paar minuten in een wok aanbakken. Dan de boemboe erbij en kokend water. (de hoeveelheid water staat wel op de verpakking boemboe Sajoer) Even goed roeren en 5 minuutjes zachtjes laten inkoken.
Daarna is het smullen geblazen. Ik doe er nog rijst bij een meer granen rijst.
Een voedzame en heerlijke maaltijd staat ons te wachten. Het ruikt al heerlijk in huis.



Daarna rusten en dan nog een paar kleine boodschapjes doen.
Vanavond naar de kerk om de overledenen te gedenken....het is Allerzielen..

Maar we gaan eerst eten onder de welluidende klanken en dansen uit India.



Geen opmerkingen: