zaterdag 28 april 2012

28 april

Het was gisteren een indrukwekkende dag. Het weer was goed en de wandeling was prachtig. Mooi landschap en bijzondere ervaringen.
Het begon om ongeveer 7.45 met het vertrek uit het hotel, Op naar een gelegenheid om een ontbijt te scoren en dat lukte. Rond 8.15 uur zijn we gaan lopen. Door de stad en vervolgens door parken, langs een soort stuwmeer en door een prachtig landschap. Een berg op en dat naar Navarrete, Daar iets gegeten en een kerk bezichtigd. Wij raken niet uitgekeken zo mooi en indrukwekkend. Vervolgens de bus genomen naar Najera. Daar aangekomen bleek men bezig met de stad feest klaar te maken. Alles was versiert en er werden podia geplaatst en ingericht tevens allerlei mensen op staat in feestkleding. Op het moment als ik dit schrijf is het 19.30 uur en wordt er vuurwerk afgestoken, om de paar minuten zijn er heftige knallen. We hebben na wat zoeken een goed onderkomen gevonden. Marleen was deze keer aan de beurt om een onderdak te vinden. Ja onze taken zijn goed verdeeld. Het is een hostel geworden. Keurig voor 46 euro een nacht met weer een eigen toilet en douche. Vanmiddag kwamen we een dame tegen die in een refugio was geweest en onder de bulten zat, ze was aangevallen door een horde vlooien geloof ik. Iemand anders vertelde dat hij niet had geslapen ze sliepen met 20 mensen op een zaal en snurken dat ze deden en dan ook nog met 1 toilet en douche, daar moet je toch niet aan denken. Deze zuidcoreaan dus ook niet en die zocht ook een hotel. Maar i.v.m. het feest is vrijwel alles vol. Dus we hebben nog geluk gehad dat we een slaap plek hebben gevonden.
We zijn na het installeren op de kamer naar een klooster geweest. Wat een prachtig gebouw tegen een rotswand aan. Er kleefde een verhaal aan. Deze luidt als volgt;
Monasteria de Santa Maria la Real. Is gesticht in 1052 door koning Garcia el de Najerra van Nevarra. Deze man was op patrijzen jacht.
Dat deed hij met valken toen op een bepaald moment een patrijs met een valk een grot in vlogen ging hij er achter aan en wat hij toen zag leek wel een wonder. De valk en de patrijs zaten vreedzaam naast elkaar voor een madonnabeeld. Na dit wonder heeft de koning dit klooster gesticht. De muziek die gedraaid werd en het hele bouwwerk plus de grot waren te bezichtigen. Met dit verhaal er bij maakt het een onvergetelijke indruk.
We hebben plannen gemaakt voor vandaag.
We gaan met de bus naar Santo Domingo de la Calzada. Want de etappe is niet zo bijzonder. Dan zorgen we voor een vroege rit en gaan de kathedraal daar bekijken. Waarom? omdat het een kerk is met een echte haan en een kip in een hok. Volgens de gegevens de enige kerk in de wereld met een kippenhok. Waarom? dat vertel ik morgen. Als we dat gezien hebben dan gaan we lopen naar Belorado. Dat is 23 km en duurt ongeveer 6 uur. Als het allemaal lukt dan gaan we de hele route lopen. Maar het weer moet wel mee zitten.

Wanneer wij de dingen gaan ervaren
wandelen we pas echt.
Herman Andriessen

Geen opmerkingen: