donderdag 26 april 2012

26 april

Een mens neemt soms wijze besluiten. Zo ook wij. Vanochtend tijdens het ontbijt hebben we besloten om de bus te nemen naar Logrono. Had gelezen dat die stad heel mooi moet zijn en er goede hotels zijn. Dus eens geprobeerd via internet en gelijk een hotel geboekt voor 130 euro voor 2 nachten. Kijken of dat ook gaat met 50% korting in de historische binnen stad.
Na een busrit van een uur door een prachtige omgeving  kwamen we aan in Logrono. Bij de informatie gevraagd hoe we het beste konden lopen en met een plattegrond in de hand op stap gegaan. Wat mooie straten en pleinen en alles staat zo mooi in bloei. Het is warm 20 graden. Het hotel zag er niet uit aan de buitenkant oud en met erkers. Maaaaaaaar toen we binnen kwamen zag het er perfect uit. Geweldige mooie entre en kamer. belangstelling kijk dan even, www.hotelmarquesdevallejo.com
Bij binnenkomst vroeg de receptioniste gelijk of ik Bert was en toen ik dat bevestigde was de inschrijving zo geschied. Na de bagage te hebben afgegeven zijn we door de stad gaan lopen. Prachtig, we zitten midden in de historische centrum en het is niet te beschrijven wat je hier ziet. Ook weer hordes pelgrims met de tong op de schoenen die blij zijn dat ze de etappe weer hebben afgelegd. Een mevrouw uit Oostenrijk had zich ook nog verlopen en was helemaal op. We hebben haar naar de Refugio gebracht en zij vond ons 2 engelbewaarders. Nou dat kan. We zorgen goed voor elkaar. De mensen zijn zo vriendelijk dat is in 1 woord geweldig. Alleen zijn we nog niet aan het ritme gewend. Ontbijt rond 8 uur lunch rond 13 uur en warm eten rond 21 uur en dan ben je vroeg. Maar goed met een tussendoortje moet het lukken.
Vandaag gaan we met de bus terug naar Torres del Rio om vandaar weer terug te lopen naar Logrono, maar dan zonder bagage. Het is 20 km maar door prachtige bossen en met mooie gebouwen. We zullen zien.


Wees de stok die het vallen verhindert
en de haven die de drenkelingen opvangt, 
opdat, geleid door U, wij met zekerheid 
ons doel bereiken
en gezond en wel thuiskomen.
Stokkenpraat


Nou ik kreeg het advies om 2 stokken mee te nemen en vond dat onzin, maar wat heb ik er een plezier van. Met dank voor het advies 

Geen opmerkingen: