zondag 29 september 2013

van Woldendorp naar Delfzijl

zondag 29 september  
Traditie getrouw begin ik vandaag maar eens met een stukje gregoriaans.
Introitus....Puer natus nobis est.
Een fijne zondag toegewenst.
Het was een prachtige dag gisteren om te lopen. Droog, zonnig en een goede temperatuur van ongeveer 18 graden. We wisten niet wat we zagen bij aankomst in Winschoten. Wat een auto's en wat een mensen. Maar wat was het goed georganiseerd. Je loopt een grote tent binnen en wordt verzocht gelijk door te lopen richting de bussen. Daar staan mensen die alles in goede banen leiden en je hoefde niet te staan. Bus vol....dat wil zeggen de zitplaatsen en hup de bus reed weg en de volgende bus stond al weer klaar. In Wedde was het weer goed voor elkaar WC's voldoende alleen de Burcht was gesloten. Maar om de Burcht was van alles te doen en te beleven. Nadat we alles wat bekeken hadden zijn we aan de loop gegaan. Overal stonden mensen buiten te kijken naar ons en was er van alles georganiseerd. Het was geweldig op sommige plekken liep je door een kerk en dorpshuis, een school of een boerderij en werd er van alles aangeboden. Van gehaktballen, ijsjes natuurlijk koffie met poffert of pindarotsjes. Het was een waar lustoord. In Winschoten werd nog een plakje koek aangeboden en dan bij het eindpunt konden we een stamppot nuttigen. Maar dat was ons nog iets te vroeg. Het was ongeveer 14.30 uur dat we daar aankwamen. Wij hebben de auto gepakt en zijn via Blijham naar huis gereden. We wilden nog even een stuk langs de route om te zien of er nog veel onderweg waren. En ja dat was het geval....een hele lange rij mensen was nog onderweg. Maar dat zullen ongetwijfeld de mensen geweest zijn die de hele route lopen. 
Nou alle respect, wij hadden het behoorlijk te pakken toen we thuis waren en hebben een voetenbad genomen en zijn op tijd op bed geschoten om vandaag weer uitgerust aan de start te verschijnen. 
Deze dag was in ieder geval zeer geslaagd. Zowel Max als ik hebben heel wat bekenden getroffen en we zullen ongetwijfeld vandaag ook weer bekenden ontmoeten. 
Image
Nog even weg dromen bij de Burcht van Wedde. 

Wij zijn al weer aan de wandel. 
Vandaag Woldendorp, Baamsum, Termunten, Borgsweer, Langweer, Weiwerd, Farmsum en dan naar Delfzijl. Waar ons weer een verrassing te wachten staat. 
Morgen verhaal ik wel weer over hoe de tocht verlopen is. 


Geen opmerkingen: