donderdag 26 december 2013

tweede kerstdag

donderdag 26 december
Ziek.......
dinsdagavond werd Max niet lekker.....hij was rillerig en voelde zich beroerd........eerste kerstdag weinig geslapen en pijn in de keel dus weer op bed. Weinig gegeten en voelde zich echt ziek.
De gevulde kalkoen dan maar niet in de oven. Weinig eten koken en rustig aangedaan.
De eerste kersttoespraak van de paus en van de koning gekeken en toen op bezoek bij Janny.
Max is thuis gebleven want die kon bijna niet op zijn. Het was gezellig bij Janny. Haar zus en zwager waren er ook en we hebben gezellig met elkaar zitten praten. Janny had een voortreffelijke maaltijd klaar staan en we konden net nemen wat we wilden. Rond 21.30 uur trof ik thuis weer een zieke Max aan die nadat we nog even gepraat hadden op bed is gegaan. Gelijk heeft hij. Rust draagt bij aan de genezing volgens mij.
Terug kijken op de eerste kerstdag....het was totaal anders dan we hadden bedacht maar het is toch gezellig geweest. En die eerste kersttoespraak van de paus.......simpel en zonder poes pas......kort en krachtig.
Ik kon het erg waarderen dat hij alles zo eenvoudig mogelijk wil houden en dat ook nog voor elkaar krijgt.
Die van de koning......een beetje overdreven om zijn dochters als een aureool rond zijn hoofd te draperen en dan allerlei andere foto's op dat tafeltje. Ach het blijft geleefd worden voor die man. Zal wel goed geweest zijn voor het plaatje en om de indruk te wekken dat het een familie man is.
De inhoud van de speech zal ook wel geschreven zijn door iemand en dan een paar keer oefenen met de mogelijkheid dat het over kan en mag......want het was al opgenomen.......dan moet het lukken.

Veel Nederlanders zitten er niet zo warmpjes bij......maar hij wel.
Koninklijke familie verlaat Circus Theate
Kijk eens geen gouden kruis om en geen overdreven katheter gewoon een houten leesplankje.
En de koning van Belgiƫ had ook zijn debuut....het was ook zijn eerste toespraak.

koning filip lanceert nieuwe stijl in kersttoespraak
Hij stond er bij als een kerstman bij de boom en in zijn gebrekkig Nederlands deed hij het buitengewoon goed. Ik zou zeggen ga door en maak er iets goeds van het komende jaar.


Pope Francis Urbi et Orbi Christmas Day message
De paus en ik groeten u een fijne 2e kerstdag.

Geen opmerkingen: