zondag 22 december 2013

4e zondag van de advent

zondag 22 december 
Het is bijna zo ver, kerstmis het wordt de komende week gevierd.
Vanochtend rond 11 uur stappen we in de hogesnelheidstrein naar Hoogezand en daar hopen we rond 16 uur weer uit te stappen. Maar eerst gaan we naar dat indrukwekkende station ....het hoofdstation van Berlijn. Het grootste van Europa zegt men.
File:BlnHauptbahnhof26.jpg
 Maar dat zegt ieder land van zijn monumenten. Het is wel heel indrukwekkend.
Vervolgens stappen we daar in de goede trein die in de goede richting rijdt hoop ik en dan zijn we weer onderweg naar Nederland en hebben de stemming goed te pakken.
Bald ist es wieder soweit. Das weihnachten 2013 naht!!!
Wij kunnen tevreden terug kijken op ons verblijf in Berlijn. Wat het weer betreft hebben we totaal geen klagen gehad. Het was wel wat koud maar daar heb je goede warme kleding voor maar we hebben bijna geen regen gehad en die dag dat het wat spetterde waren we aan de rit met een bus en dat gaf helemaal geen problemen. Het meest indrukwekkend vond ik het Rijksdag gebouw, waar we voor niets in mochten en ook nog voor niets een audio rondleiding. Met dank aan Merkel. Verder vond ik het concert van de Poolse Nachtegalen prachtig en helemaal in die mooie kerk.
KaDeWe vond ik helemaal niets op Alexanderplatz is een kaufhof Galeria en die vind ik heel indrukwekkend en mooi. Daar kun je ten minste tegen normale prijzen wat kopen en ook iets eten. We zijn gisteren er nog een keer geweest en ik heb me maar even in de kleren gestoken. We waren ook bij de Primark......ja ja ook in Berlijn. Een enorme drukte. Mensen slaan overhemden in per 20 volgens mij, iedereen zit er in om te scheuren en ze gaan met tassen vol weer weg. Ja als spullen goedkoop zijn willen mensen alles wel hebben.
De hebberigheid kwam flink naar boven, maar niet bij mij als je weet dat deze produkten worden gemaakt door de moderne slaven van de wereld. We yijn op het vliegveld van Berlijn geweest om te kijken of ze al opschieten met de bouw....nee dus het kan nog jaren duren. Vond het een aftans geheel.
Later op de dag zijn we nog even langs het regeringsgebouw gelopen en langs de Brandenburgertor en het duurste hotel van Berlijn. Daar waren veel tv camera's opgesteld in verband met die Rus die zich daar heeft ingekwartiert nadat hij vrijdag was aangekomen uit Rusland. Indrukwekkend allemaal. Nog gelopen over Unter der Linden en zo weer naar Alexanderplatz. Mooi plein geheel in kerstsfeer met ijsbaan. We hebben vanuit het restaurant op vijf hoog afscheid genomen van Berlijn gisteravond en hebben beloofd nog een keer weer te komen als het ons gegeven is.
Dag Berlijn,  wij gaan weer naar huis....kerstmis vieren in Kolham.
Een fijne zondag allemaal.



Geen opmerkingen: