zaterdag 14 december 2013

Het was anders

zaterdag 14 december

Het was anders gisteravond. Bij binnenkomst in het theater gelijk al veel bekenden, die even de hand kwamen schudden en goede dag zeiden. Overkomt me normaal nooit en nu wel. De voorstelling was ook totaal anders. Had me dan ook beter voor moeten bereiden, want het stond in de programma's ook duidelijk aangegeven dat het niet de grappen en de grollen waren die de hoofdrol speelden, maar Bert Visscher als zanger. En dat hebben we dan ook geweten. Een heel fijn programma van een Bert Visscher die geen zanger is, maar het beste van zich zelf geeft met mooie liedjes van diverse bekende artiesten. Veel in het Engels en Frans een nummer in het Duits en een aantal in het Nederlands. Daarbij ondersteund door twee fantastische zangeressen en natuurlijk het Noordpool orkest. Wat een geweldig spektakel was het. Daarbij moest de Bert Visscher natuurlijk wel af en toe even gek doen. Zoals bij het afgaan even de dirigent/pianist voor zijn achterwerk slaan en de zangeressen even in een borst knijpen en erg bewegelijk over het toneel schuifelen.
Het was rond 22.30 uur afgelopen en we zijn voldaan weer naar huis gegaan.
Vandaag gaan we al weer......dit kwam nu eenmaal zo uit.
Nu gaan we naar de musical "De kleine blonde dood"


In de musical beleven we het verhaal voornamelijk door de ogen van zoontje Micky en vader Boudewijn. Ze bevinden zich in een crematorium zaal met wanden die opgesierd zijn met de levensfasen van een Landkaartje, een zeldzame vlindersoort. We vallen in het verhaal op het moment dat Micky bijna gecremeerd gaat worden. Vader Boudewijn ‘praat’ met hem en vertelt hem over zijn eigen jeugd, zijn liefde voor zijn vroegere juf Mieke, de nacht waarin Micky werd verwekt en het getouwtrek om Mickey, als blijkt dat Micky’s moeder drinkt en eigenlijk niet goed voor haar zoontje zorgt. Ook zijn we er ook getuige van hoe Micky ziek wordt en vecht voor zijn leven, maar deze strijd moet opgeven. Uiteindelijk moet vader Boudewijn besluiten om een eind te maken aan Micky’s leven, waarmee hij ook een eind maakt aan zijn eigen levensgeluk.


Ben heel benieuwd hoe het is en of het de moeite waard was. Er wordt vertelt dat het niet uitverkocht is. Nou we zullen zien, er is reclame genoeg voor gemaakt. 
Een fijne dag allemaal. Het regent hier in Kolham momenteel. Maar een schrale troost het wordt weer droog. 







Geen opmerkingen: