vrijdag 20 december 2013

Berlijn

vrijdag 20 december 
 Hier zetelt mevrouw Merkel.

 Dit is Charlottenburg
Ooit de zetel van de keurvorst. Het grootste paleis in Berlijn.
Gisteren waren we in Potsdam het ligt ongeveer 30 kilometer vanaf het centrum van Berlijn en is het vroegere zomerverblijf van de keizer en al zijn familie. We wilden slot Sanssouci bekijken maar in Potsdam aangekomen hebben we gekozen voor een rondrit met een bus met audiobegeleiding en hebben we alles bekeken en op die manier een goede indruk gekregen van al het moois wat hier te zien is.
De oude stad en alle zaken vanuit de vroegere DDR vlogen aan ons voorbij. De mooie paleizen ook zoals op dit filmpje te zien is. Het Neues Sloss is wel het grootste van allemaal volgens mij en dan het park met al Zijn pracht en praal. Bij de oude stad zijn we uitgestapt en vervolgens weer naar het station gelopen.
Met de metro de 30 kilometer weer terug en zo kwamen we weer in de binnenstad van Berlijn aan en hebben daar de Dom bekeken.
Vervolgens kaarten gekocht voor een concert wat daar gegeven werd door de Poolse nachtegalen.
Wat een geluid kunnen deze mensen voortbrengen. Het is dan ook een geweldig koor dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Zij brachten allerlei kerstliederen en uit hun monden stille nacht te horen dan ben je toch echt in kerststemming. Rond de klok van 21.30 uur waren we weer in het hotel en hebben nog even zitten nagenieten van de dag en voor vandaag afgesproken dat we het Olympisch stadion gaan bekijken en daarna nog eens even naar de KaDeWe gaan om die leeg te kopen. Maar dat zal wel niet lukken.
Ik wens jullie een fijne dag en hoop morgen te verhalen wat ons vandaag heeft gebracht.



Geen opmerkingen: