dinsdag 24 december 2013

Michail Chodorkovski

dinsdag 24 december 
Zo de boodschappen zijn binnen, de was is weer aan de kant, het huis is weer opgeruimd, laat de kerst maar komen. Zo terug denkende aan het weekje Berlijn moet ik toch wel steeds denken aan wat daar plotseling allemaal gebeurde.
Als eerste op de dag dat wij in het Rijksdag gebouw waren en Angela Merkel daar de regeringsverklaring aflegde.

 Vervolgens bij het hele luxe hotel Adlon waar Chodorkovski zijn intrek nam.


Zo ziet het er uit op internet.
De bovenste twee foto's heb ik zelf gemaakt. Stond tussen de journalisten.
We wisten eerst helemaal niet wat er aan de hand was maar al vrij snel werd duidelijk dat Poetin over zijn hart had gestreken. Na het zien van al die beelden in het museum wat ging over Adolf Hitler kwamen bij mij allerlei beelden naar boven en vooral vergelijkingen met Poetin.

Kijk nou toch de zelfde blik en uitkijk bah wat enge mannetjes.
Toen we door Potsdam reden werd er ook vertelt dat er een geheim stuk van Potsdam was waar vroeger de kopstukken van de DDR en de Russen hun intrek hadden genomen, we konden er nu door en het was goed te zien waar de elite gewoond had. Alleen de wegen waren nu moeilijk begaanbaar, maar dat zal t.z.t. ook nog wel veranderen.
De huidige bewoners hadden de huizen flink laten opknappen, want het was behoorlijk verwaarloosd in de tijd dat de Russen en DDR elite er had gewoond.


De Russische ambassade in Berlijn is een zeer indrukwekkend gebouw, daar is werkelijk niets aan bespaard en het is allemaal luxe wat daar blinkt. Het ligt trouwens aan de Brandenburgertor en ook vrijwel naast het hotel waar Chodorkovski momenteel verblijft.
De man is inmiddels vijftig jaar en vormde in het verleden een te grote bedreiging voor meneer Poetin.
Dus liet de zwakkeling zijn tegenstander maar oppakken en veroordelen tot het strafkamp in Noord-Rusland. Hij was miljardair en zal vast nog wel wat geld hier of daar op een rekening hebben, want hij heeft gezegd dat hij voorlopig niets in de politiek of zakenwereld wil doen. Nou van de lucht kan niemand leven en ook niet in zo'n lux hotelletje wonen. Een nacht kost rond de 1000 euro en dat kan niet iedereen betalen. Of mevrouw Merkel moet hem het aangeboden hebben, wat niet onmogelijk is.
De bandleden van Pussy Riot zijn ook vrij gelaten en zij hadden de moed om direct kritiek te geven op Poetin.

Ben benieuwd hoe het afloopt met hun. Maar mijn grootste hoop is gevestigd op Chordorkovski dat die vanuit het buitenland Poetin het leven heel moeilijk maakt. In ieder geval hoop ik dat geen enkele regeringsleider naar de Olympische spelen gaat. Merkel en de president van Duitsland hebben al laten weten niet te gaan. Wie volgt....... onze slapjanus zal wel gaan, maar dat moet nog blijken.
Toen we in het Olympisch station in Berlijn rond liep kwamen allerlei beelden bij me op uit het verleden hoe Hitler hier glorie predikte en alle winnaars de hand wilde schudden, maar toen bleek dat mensen wonnen die meneer niet aanstonden had hij plotseling andere dingen te doen en gaf hij niet thuis. Dat zie ik Poetin ook doen, hij heeft enorm veel geld in Sotsji gepompt om het maar te doen slagen en dat hij kan laten zien hoe geweldig hij wel niet is.

 Nee de wereld moet zo snel mogelijk worden bevrijdt van deze enge man.
Wij gaan vandaag nog wat laatste boodschappen inslaan.....een mens vergeet toch altijd wel weer wat en dan kan het kerstfeest beginnen.

Geen opmerkingen: