zaterdag 21 december 2013

Berlijn

zaterdag 21 december
File:PotsdamerPlatz Vogelperspektive 2004 1.jpg
Potsdamerplatz
File:KaDeWe Berlin - June 2007.jpg en dit is hem dan Kaufhaus des Westens
Een must volgens vele Berlijn gangers. Maar voor mij is het dat niet. Het is een pure geldklopperij. Tassen voor duizend euro, schoenen voor duizend euro ik heb messen voor in de keuken zien liggen voor drie duizend euro, het is verschrikkelijk....nee ik heb leukere warenhuizen gezien dan deze. Het was gisteren een geweldige dag. In de metro naar het Olympisch station. Daar een rondleiding geboekt en daar liepen wij door het stadion waar je normaal niet mag komen. We zijn zelfs in de loge geweest waar normaal alleen maar hoogwaardigheidsbekleders komen. We hebben de kleedruimtes gezien van de voetballers en zelfs de douches. Maar ook de plek waar die verschrikkelijke Hitler heeft huis gehouden. Wat is dat toch een vreselijke man geweest. Hij wilde alle winnaars van de spelen een hand geven maar toen hij tot zijn verbazing zag dat een neger Owen tot vier keer toe een eerste prijs behaalde moest hij plotseling weg voor belangrijke staats zaken.Hier volgen een aantal foto's.




De klokkentoren voor het veld waar de massa bijeeenkomsten werden gehouden.


De ere tribune je gasten kunnen met de auto naar binnen rijden en dan plaats nemen.



Na deze indrukwekkende rondleiding zijn we vertrokken naar Charlottenburg een heel groot paleis midden in de stad.
We hebbeb hem bekeken en een audiorondleiding bracht alles perfect tot leven. 
Moest wel af en toe even lachen dat de grootste schat nog steeds in Nederland is. Huis Doorn herbergt veel van de laatste keizer....ha ha duitsland. 
Vervolgens zijn we even gaan uitrusten in het restaurant van het KaDeWe. Het is daar we even leuk zitten en uitrusten en er is heel veel te zien. 
Voor dit warenhuis langs de straat tot aan de Kurfurstendamm is het allemaal kerstmarkt en veel versiering. Het was inmiddels al donker en met de lichtjes ziet het er heel fraai uit. 



Vervolgens zijn we weer naar het hotel gegaan en hebben alles nog eens de revu laten passeren. 
Het was geweldig en wat hebben we weer veel gezien. Nog 1 dag en dan is het al weer voorbij. 
We hebben ogen en oren tekort gehad. 
Vandaag gaan we rijden met de metro en de bus en de buitenwijken van Berlijn verkennen. 
Een fijne zaterdag wens ik jullie toe. 
 
 
 

Geen opmerkingen: