vrijdag 24 februari 2012

geweldig

Lieve lezers en volgers wat heb ik al weer een geweldige week achter de rug. Moet de vrijdag nog beginnen.
Mijn ontmoeting van j.l. woensdagavond was geweldig. Kun je je voorstellen dat ik in een restaurant zit met mijn hoed op achter een kopje koffie en komt daar in een keer Hennie op me af met haar hond Frodo.
Zegt dag Bert gaat zitten en we hebben bijna twee uur met elkaar gesproken over het leven en vooral de Camino. Wat was dit een waardevol gesprek en wat verbindt de Camino toch.
Hennie heeft me allerlei tips aan de hand gedaan en is er volgens mij helemaal klaar voor.
We wisselen nog het een en ander uit en zullen samen op 10 maart in Uithuizen een stempel halen voor ons pelgrimspaspoort.
Gisteren Amsterdam onveilig gemaakt. Wat is het toch goed voor een noordeling om het leven in de randstad eens mee te maken. De drukte de mensen massa's en om te genieten van de prachtige gebouwen.
Zo hebben Max en ik gewandeld en hebben het waterlooplein bezocht.Denk nou niet dat daar de bomen al in het blad staan op dit moment, dit is een foto vanaf het internet, maar het geeft wel de gezellige sfeer aan die het gisteren ook uitademde.
Waterloopleinmarkt

Vervolgens zijn we via allerlei winkelstraten naar de Amstel gegaan. Waar Carré aan ligt en natuurlijk de Hermitage en ook het Amstelhotel.
Het was er warm.......het zonnetje kwam er bij en verschillende mensen zochten een terrasje op en genoten van de zon.
Voorzijde Theater Carré aan de AmstelTheaterzaal van Theater Carré. We mochten er niet in, maar zo ziet het er uit aan de buiten en binnenkant. We hebben afgesproken dat we er een keer een voorstelling gaan bezoeken.
Amstelhotel entry.jpgWat is het Amstelhotel toch  groot en wat voel je je klein als je onder die enorme ingang door loopt. Helemaal als je die dure mensen en vooral die bakken van auto's ziet. Wat een indruk.
De Hermitage wat een gebouw, alleen al om even binnen te zitten en van mensen te genieten die af en aan lopen en het uitzicht op de binnentuin waar de krokussen al in bloei stonden. Het gaf een echt voorjaarsgevoel.
Verder lopen via de Albert Cuyp ook al zo druk en wat een spullen te koop zeg.
Ik heb nog een thermo onderbroek gescoord voor € 5,00 en hij zit heerlijk.
We vroegen ons af of ze dit ook allemaal weer gingen afbreken en iedere keer weer gingen opbouwen.
Ja dus. De markt is van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 17 uur. Hierbij een impressie.
Dan naar het Rembrandtplein. Daar heerlijk even op een terrasje gezeten om wat te drinken.
Het Rembrandtplein na de herprofileringHij staat er nog goed bij en het was er goed toeven.
Dan door de Kalverstraat en zo naar de Dam om weer op het Centraalstation uit te komen.
Nog even kijken in het metrostation hoe dat is geworden om vervolgens weer met de trein naar Schiphol te gaan, want de dames die de Rai.......huishoudbeurs hadden bezocht wilden vast ook weer naar huis met hun ladingen verzamelde spullen en daar moet je vooraan zijn. Dus instappen in Schiphol om van een zitplaats verzekerd te zijn. En ja hoor zo was het. De trein stopte in het station bij de Rai en de trein werd volgepropt.
hhb-shopper-hhbJe struikelde over de shoppers
De dames hadden heel veel meegenomen. Tassen in tassen, want het was toch allemaal gratis.
Velen moesten staan en sommigen zelfs tot aan Zwolle, maar wij hadden mooie plaatsen en konden heerlijk bijkomen van een geweldig dagje Amsterdam.
Ingang van de stationshal (trein) en de aankomsthalTrein buitenland Ja en daar stond hij dan, de thalys in het station van Schiphol. De plek waar ik op 15 april a.s. zal instappen om naar Lourdes te gaan. Heb me alvast even kunnen oriënteren hoe het er aan toe gaat en hoe de indeling van de trein is en de stoelreserveringen werken. Nou dat scheelt weer. Een goede pelgrim is op veel voorbereidt, maar niet alles. Hij moet ook iets aan het lot over kunnen laten.

Zul je voorzichtig zijn?
Ik weet dat je maar een boodschap doet, 
hier om de hoek, 
en je bent niet gekleed voor een lange reis.


Je kus is licht 
je blik gerust
en vredig zijn je hand en voet. 


Maar achter deze hoek 
een werelddeel, 
achter dit ogenblik
een zee van tijd. 
Zul je voorzichtig zijn?
 Uit het boekje "Het geheim van de schelp"
Dit is geschreven door Adriaan Morriën.

Geen opmerkingen: