maandag 17 juni 2013

Yarden

maandag 17 juni
Vrijwilliger bij Yarden. Het is gelukt, zaterdag zijn de papieren binnen gekomen en ik ben aangenomen bij Yarden als uitvaartwensenconsulent. Het is een hele mond vol. De opleiding start volgende week woensdag al in Almere waar het hoofdkantoor is.
Vervolgens nog twee bijeenkomsten in Groningen en dan kan ik los.
Verder kreeg ik gisteren ook via de computer de ULTREIA de digitale nieuwsbrief van het Jacobs genootschap met leuke dingen over de Camino.
Het klop helemaal wat geschreven staat:

Hij die de Camino is gegaan, weet wat het is: het Camino-gevoel. 
Niemand kan uitleggen wat het is en wat het doet ontstaan. Wat is de magie van deze weg, wat maakt hem boeiender dan andere? Is het de veelheid aan stappen die in de loop van de tijd hier gezet zijn, is het de pijn die geleden werd bij de val op het glibberige pad? Is het de lach van de pelgrim die doorklinkt in de heuvels, de schoonheid van de natuur die steeds opnieuw versteld doet staan? Zijn het de kapellen en kerken waar gebed en lied de ruimte vulden, de gouden pracht van de altaren die nog steeds verblindt, het eeuwenoude gebouw waarvan slechts een ruïne rest? Of zijn het de gesprekken met tochtgenoten, allen onderweg, de ontmoeting met jezelf?


 Ik voel me een echte pelgrim,
wat dat ook moge betekenen.
Ik ben nog altijd onderweg.

Gisteren hebben we een leuke dag gehad. 's morgens lekker uitgeslapen en rustig nog wat in de krant gelezen en 's middags even naar het graf van de vader van Max. De komende week gaan we nog naar het graf van de vader van mij en die van mijn grootvader. Want het graf van mijn grootouders is aan een flinke onderhoudsbeurt toe en dat gaan we dan doen.
Aan het eind van de middag hebben we gegeten in het restaurant van de Burcht waar het heerlijk eten was voor een speciaal prijsje. We hadden nog een bon die we hebben gekregen tijdens de open dag.
Eten voor twee voor de prijs van één.
Hierna was het even op de fiets weer naar huis en hebben we nog even heerlijk na gezeten en rond 23 uur zijn we dan weer in het bedje gestapt.

Zo vliegen de dagen voorbij.
 Groetjes

Geen opmerkingen: