zondag 2 juni 2013

de Burcht

zondag 2 juni 
Het was gisteren een bijzonder geslaagde dag.
Wat is dat een mooi verpleeghuis De Burcht in Hoogezand.
We werden ontvangen en kregen gelijk een kop koffie aangeboden.
Vervolgens een rondleiding en daarna hebben we gegeten in het restaurant.
Als afsluiting nog een rondrit in de bus. Deze bus wordt gebruikt om bewoners een dagtochtje te bezorgen.
Er kan zelfs een bed in.
ZINN bus
Heel mooi dat er mensen zijn die hem willen rijden, maar ook mooi dat met deze bus een ritje gemaakt kan worden. Bewoners kunnen op deze manier toch nog ergens komen.
Hij is heel mooi ingericht met gordijnen en nostalgische lampjes.
Na deze belevenis zijn we weer huiswaarts gegaan en hebben vervolgens de auto gepakt en zijn naar Haren gereden waar we de braderie hebben bezocht. Dat was andere koek. Veel georganiseerd maar weinig publiek. De Jumbo had 2 bakken aardbeien voor € 5,00 en even verderop stonden ze voor € 6,00. Het was toen 15 uur en men was bezig de boel uit te verkopen. Toen ik vroeg waarom zij de aardbeien niet verkochten voor vijf euro zei men in deze stand dat ze niet meededen aan stunten. Volgens mij zijn zij dan ook met alles blijven zitten. Het was zo koud. 10 graden met een harde wind. Er mensen stonden met handschoenen aan. Nou dit moet dan zomer zijn. Op 1 juni handschoenen aan. Hoe is het mogelijk.
Maar het zal beter worden is beloofd en daar hopen we dan maar op.
Volgende week de korte broek aan en lekker even bijkleuren in de zon.
Eerst maandagochtend een nieuwe grasmachine ophalen. De oude heeft het echt begeven na 20 jaar trouwe dienst. Als je zo voor de uitgave staat denk je "veel geld" maar als deze het ook weer 20 jaar volhoudt dan ben ik 82 en dan is het ook weer niet veel geld.
Vandaag wordt het een rustig dagje. We moeten even bijkomen van alle dingen die er gebeurt zijn de afgelopen week. En als we er zin in hebben gaan we wat dozen leeg halen die uit de opslag komen.
De opslag is leeg en daar hoeven we geen zestig euro in de maand meer voor te betalen.
Het is mooi dat het er is en we zullen zeker niet vergeten dat het een uitkomst is als je even extra berging nodig bent.
Ter afsluiting nog een stukje gregoriaans.
Het te deum laudamus
Een fijne zondag wens ik jullie toe. 

Geen opmerkingen: