dinsdag 22 november 2011

wat een leuke ervaring

De aankomst gisteren was geweldig. De eigenaresse en haar man ontvingen me met thee en een plakje cake. Vervolgens kwam ik in hun appartement. Geweldig wat compleet. Een heerlijk warm thuis.
de hal
de woonkamer met kijkje in de keuken
de eethoek
de badkamer met toilet
en na een lange wandeling wel
nodig een goed bed. Eerst maar een heerlijke douche waarna  ik helemaal in de stemming kwam om te gaan genieten. Eerst wat foto's gemaakt van het geheel. Kijken of ik dit hier in kan voegen.
Dat gaat dus niet lukken. De foto's worden niet snel genoeg geĆ¼pload.
Na een fantatisch ontbijt heb ik De Nieuwenhof weer verlaten. 
Bij de Nieuwenhof is een gedenkteken tegen geweld en daar heb ik nog maar eens even bij stil gestaan. Later heb ik weer even op de computer gekeken en deze filmpjes ontdekt.
 indrukwekkend. Mooi gedaan.
Loop ik de Jacobsroute vandaag uit? Via de Wijk naar Halfweg - Staphorst - Rouveen naar Hasselt. Ben benieuwd of het lukt een heel eind.
In Rouveen stond op een pleintje wel een heel mooi beeld.
Deed me heel erg denken aan mijn vader. 
Die altijd met deze melkbussen als chauffeur van de auto bezig was met die dingen. 
Hij haalde ze bij de boeren en bracht ze naar de fabriek om ze daar te legen en vervolgens weer naar de boeren te brengen. Het heeft zijn gezondheid geschaad, hij was op zijn 50e totaal op. Goed dat ze nu niet meer gebruikt worden en er tankauto's voor in de plaats gekomen zijn. Maar wel een mooi beeld. 
Een ervaring om Hasselt binnen te komen. 
Het routeboekje mag trouwens wel worden aangepast, want de afstand was volgens mij wel 35 km. 
Maar met een paar vermoeide benen ben ik dan toch aangekomen en heb er even rond gekeken. Leuke plaats. Er stond een groot bord over de Friese Jacobsroute. Denk dat ik die in januari ga lopen. 

Dan met de bus naar Zwolle en met de trein weer naar Groningen daar de bus weer naar Kolham
Terug kijken op een prachtige ervaring. Dat een mens dit toch maar weer te voet kan volbrengen. Geweldig en wat is Nederland toch mooi. Er zijn stukken bij die ik vast nog eens doe. Het is genieten als je het maar wil zien. 

Geen opmerkingen: