maandag 7 november 2011

het was leuk zaterdag

Zaterdag was de dag van het genootschap van St. Jacob in Utrecht de najaarsbijeenkomst.
Leuk om daar met Max naar toe te gaan. We zijn om 6.50 uur in de trein gestapt en konden in 1 keer door naar Utrecht. Dit lukte ook zonder onderbreking.......geen koper diefstal of zo iets.
Het weer was prachtig en in Utrecht werden al verschillende terrassen start klaar gemaakt.
Als je dat dan ziet op 5 november dan denk je wat zal dit worden vandaag.
De aankomst in de Nicolaikerk was geweldig, ruime toiletgelegenheid en lekkere koffie met een gebakje.
Even rond gekeken bij allerlei informatiestands en vervolgens een korte opening van de dag door de voorzitter.
Toen naar het Caterijneconvent waar we de tentoonstelling wilden bezoeken. Maar we kwamen bij een lezing terecht van een man die al 3 keer met zijn vrouw naar Santiago was gefietst. Het waren allemaal fietsers in de zaal. De man bracht het heel boeiend en voor dat we het wisten was het 12 uur. Tijd voor een lunch.
Die werd dan ook gepresenteerd in de Nicolaikerk en daar gingen we weer naar toe. Ongeveer een 15 minuten lopen. Na het nuttigen van de lunch weer naar het Caterijneconvent gelopen om de tentoonstelling te bekijken. Geweldig wat een indrukwekkend museum is dat. Als je iets wil weten van de religie en de gebruiken dan moet je hier naar toe en ook over de wandeling naar Santiago. Het is heel sfeervol ingericht zelfs met een voorbeeld hoe een overnachtingsplek kan zijn. Ook mooie beelden en korte films die de moeite waar zijn om te bekijken. Vervolgens zijn we de stad in gegaan om even wat winkels te bekijken en ook even in de kathedraal naar binnen te gaan. Wat een geweldig en immens gebouw.
De terrassen van de ochtend zaten helemaal vol en de stad zelf puilde ook uit. Wat een mensen en wat mooi weer. Na een goed verlopen treinreis waar ik mijn tablet heb uitgeprobeerd kwamen we tegen de avond weer in Haren aan.
Buurkerk en Domtoren.jpg
Het is eigenlijk teveel om te laten zien. Die kerk is zo geweldig en helemaal dat er zoveel mensen een kijkje komen nemen. Leuke traditie is dat er bijna iedere zaterdagmiddag een concert gegeven wordt op dit prachtige orgel. Ja Utrecht ik kom vast binnenkort nog eens weer.

Geen opmerkingen: