zaterdag 5 november 2011

vervolg Jacobspad

Donderdag heb ik het Jacobspad vervolgd. Vries - Rolde Dit is nog te doen met openbaar vervoer.
Na Rolde wordt het te intensief om het nog verder met openbaar vervoer te doen.
Zal daarom ook gaan overnachten.
Het was een bijzondere dag. Mooi bijzonder warm weer. En ook bijzonder in verband met alle gebeurtenissen en ontmoetingen.
Ik had me maar weer als pelgrim uitgedost en ging door het dorp naar de bushalte. De bus ......nou eigenlijk het busje stopte en de chauffeur vroeg of ik ging wandelen. Ik antwoordde ja goed gegokt. Vroeg vervolgens hoe ik moest betalen. Op 3 november de OVkaart overal ingevoerd dus wilde ik de kaart voor het apparaat houden maar die was er niet. Dus zei de chauffeur als u wel een kaart hebt en ik geen apparatuur dan mag u gratis mee.
Dus een gratis ritje naar Vries. Mooi door allerlei plekken en heel gezellig. De passagiers en de chauffeur waren in opperbeste stemming. Rond 8.30 uur uitgestapt in Vries en vervolgens het punt opgezocht waar ik gestopt was vorige week. Maar eerst maar eens koffie. De bakkerij was open en die verkochten ook koffie.
Omdat ik pelgrim was kreeg ik er een lekker stukje marsepein bij. Wat toch leuk. De eerste keer dat ik ben verwend omdat ik pelgrim ben. Verder gelopen langs Ubbena naar Taarlo en vandaar naar Loon.
Brink van Loon.jpgLeuk dorp en maar even op dit plein een broodje gegeten en wat gedronken en dat allemaal op een bankje in de natuur op 3 november 2011.
Na loon naar Balloo en zo op Rolde aan.
Bestand:Balloërveld1.jpg
Bestand:Balloërveld2.jpgHet balloërveld is geweldig
Rolde church.jpgEn dit is dan Rolde met de Jacobuskerk.
Hier even gekeken, maar alles zit dicht vervolgens naar de bus en in een geweldig tempo dankzij de ov kaart naar Kolham.
Rolde- Assen, snel naar het perron van het station en met de trein naar Groningen daar snel in en uit checken en vervolgens met de bus naar Kolham. Binnen een 1,5 uur. Geweldig.
Als alles meewerkt en goed gaat dan ga ik volgende week maandag, dinsdag, woensdag en donderdag lopen en maak ik de route af naar Hasselt.
Dit was weer een geweldige dag.

Geen opmerkingen: