zondag 11 augustus 2013

zondag

zondag 11 augustus
Gisteren verder gehandeld met het filter, ziet er goed uit. Had ook de vissen op Marktplaats gezet en die waren binnen een paar minuten weg. Het werkt dus wel.
Verder gisteren veel in de tuin gedaan. We hebben op het plein een Amerikaanse eik staan en die geeft momenteel erg veel rommel. We vegen om de beurt het plein aan om de rotzooi er af te halen.
Het is wel zo'n gevaarte met veel dood hout er in.

Dit zijn de vruchten en dit jaar wel heel veel.

Amerikaanse Eik In het voorjaar heb je deze rotzooi. De boom kan wel 35 meter hoog worden. Nou ik hoop dat hij binnenkort omwaait. Het is een onding op een plein als de onze.


De Amerikaanse eik komt uit oorspronkelijk uit het oosten van Noord-Amerika, maar wordt in Europa ook vaak aangeplant als sierboom. De boom groeit op veel verschillende ondergronden, van droge zandgronden tot aan kleigronden en bodems met een hoge zuurtegraad.
In Amerika komt de eik vooral veel voor in de staten Ontario, Minnesota, Iowa, Oklahoma, Georgia en Alabama.

De Amerikaanse eik groeit erg snel en kan 35 meter hoog worden, maar doordat deze eikensoort ene brede, dichte kroon vormt als ze bij elkaar in een bos worden geplaatst, verdringt hij andere bomen en maakt ondergroei onmogelijk.

De schors van de Amerikaanse eik is glad en zilvergrijs van kleur. De stam wordt meestal 60 tot 90 centimeter dik. De bladeren van deze eikenboom zijn langwerpig en kunnen soms wel 20 centimeter lang worden. De bladrand heeft vier tot vijf spitse, getande lobben. Deze bladeren woorden vooral gegeten door herten en muizen.

De Amerikaanse eik heeft donkere, roodbruine eikels met een scherpe punt en een afgeplatte voet. De napjes die op de eikels zitten hebben schubben die aan de rand naar binnen gekromd zijn. De eikels van de Amerikaanse eik zijn pas rijp in het tweede jaar nadat ze begonnen met bloeien. En ze kiemen pas na de winter als ze een koude periode achter de rug hebben.



Ik moet opschieten we gaan straks koffie drinken bij broer en schoonzus. Verder doen we vandaag rustig aan en gaan aan het einde van de middag uit eten in het verzorgingshuis De Burcht.
We hebben nog een bon liggen en gaan daar vandaag gebruik van maken.




Ter afsluiting zoals op iedere zondag een stukje Gregoriaans.
Het Kyrie Rex Virginum
Ik wens jullie een fijne zondag toe.
Tot morgen






Geen opmerkingen: