dinsdag 6 augustus 2013

Qbuzz

dinsdag 6 augustus
Voorkant persoonlijk busboekje
Wat een leuke en indrukwekkende dag gisteren.
We hadden ons voorgenomen om eens met de bus naar de haven in Lauwersoog te gaan en zo naar Schiermonnikoog. Dus even op internet gekeken hoe dat allemaal zou werken.
Ten eerste wat het voordeligst zou zijn in de prijs. Nou dat was een dagkaart voor € 10,00.
De dienstregeling gaf aan als we de boot van 9.30 wilden halen dat we met de bus van 7.33 uit Kolham moesten vertrekken en dan overstappen op lijn 163 aan het Zuiderdiep in Groningen.
Dat lukte aardig alleen bleek daar de bus al zo vol dat we moesten staan tot aan Lauwersoog. En onderweg werd de bus steeds maar voller. Allerlei mensen kregen het benauwd en begonnen allerlei dingen te zien en te ruiken die er volgens mij niet waren. Zo gilde er plotseling een vrouw dat er gas in de bus liep. Waarschijnlijk iemand die een gas bus bij zich heeft die leeg loopt schreeuwde ze. Nou welke gaskraan er open stond ik weet het niet maar we zijn goed en gezond aangekomen in Lauwersoog. Daar was de eerste boot reeds vertrokken met als gevolg dat onze boot vertrok rond 10 uur. Dat maakte weer dat wij een uur later op Schier waren dan we verwachten. Daar aangekomen bleek het zo druk bij de fietsen verhuur dat we maar zijn gaan lopen naar het dorp. Daar heerlijk koffie gedronken bij Hotel van der Werff en vervolgens naar het strand gelopen. Daar wilden we een lunch gebruiken op het terras van Zandt aan Zee. Mooi terras met uitzicht op zee. Binnen moest je de bestelling opgeven en direct afrekenen. Dan kreeg je de drankjes mee en een nummer en zou de rest worden geserveerd. Wat bleek na eindeloos wachten dat de rest niet kwam.
Ik werd erg boos en ben weer naar binnen gegaan en daar wist men van niets. Ik heb mijn geld terug geƫist en gekregen en me voorgenomen hier alles aan te doen dat de wereld er lucht van zou krijgen.
Dus een recensie gegeven waar de honden geen brood van lusten en op Facebook geschreven wat ik van deze manier van handelen vindt.
We hebben in zijn totaliteit denk ik ongeveer 15 kilometer gelopen en kwamen rond 16 uur moe maar voldaan weer bij de boot aan. Deze vertrok rond 16.30 uur en had moeite met het bereiken van het vaste land. Het was laag water en hij dreigde vast te lopen in de vaargeul. Maar het lukte met een vertraging van rond de 10 minuten. Vervolgens in de bus en dat op naar Groningen waar we dan ook de aansluiting misten naar Kolham. Maar niet getreurd een bus later gepakt en toch weer in Kolham aangekomen.
Het was een hele fijne dag. We hebben weer de nodige energie opgedaan.
Vandaag zal het bijkomen zijn en de heg knippen. Want morgen gaat de afvalcontainer weg en kan dat afval er mooi in. Woensdag wordt het niet van dat mooie weer en dat komt goed uit op een pas geknipte heg. Blijft die ook weer mooi.
Ik wens jullie een fijne dag toe.
Nog even de spreuk van de dag:

De rustige ziel kan niet verbaasd of bang gemaakt worden, maar gaat bij geluk of ongeluk in eigen tempo, als een klok tijdens een onweersbui.




Wadden











Geen opmerkingen: