zaterdag 24 augustus 2013

Sauerland

zaterdag 24 augustus
Het was gisteren direct een hele hectiek in huize Twickler-Brink.
De post moest afgewerkt, maar ook de was moest gedaan worden en de koelkast moest weer gevuld worden. We hadden beide trek in een Hollandse pot. Dus suddervlees met bloemkool en een heerlijke gekookte aardappel. En een heerlijk toetje er bij en we hadden weer volledig het gevoel in huis te zijn.
Vandaag gaan we aan de stamppot rauwe andijvie met een speklap echt een maaltijd voor de zaterdag.
Morgen zien we nog wel wat we gaan eten.
Het was ook nog even nagenieten van alles. De foto's nog eens even bekeken en onze aankoop een leuk plekje gegeven. We hebben bij een siersmid een mooie merel in brons gekocht.
Hij staat heel leuk op de kast naast de TV.
Is het nou niet een mooi gezicht?
Het was prachtig daar bij die siersmid, we hebben er heerlijk rond gelopen en alles bekeken. 
Hierna volgen een aantal dingen die we hebben gezien en die ik leuk vond. 


Langs de Biggesee heb je allerlei mooie plekjes, zo ook bij de stuwdam waar midden op de dam een leuk restaurant is en waar je lekker kunt eten en rustig zitten. Even verderop is een uitkijktoren. Heel modern en nog maar pas klaar. Er stond bij dat je bij onweer hem niet mocht betreden omdat hij hoog en helemaal van ijzer is. Het was een behoorlijke klim, maar zeker de moeite waard. 

Max kijkt een beetje benauwd. Het was ook wel hoog en wiebelig. De overloop is op de eerste foto goed te zien. Maar er is de afgelopen tijd waarschijnlijk ook hier niet veel water gevallen want het pijl stond laag. 
We hebben een prachtige wandeling gemaakt en het was goed rusten in de hut die stond op het punt Dreibuchen. Een hele leuke plek, waar je een Kneipp kuur kon doen. Dat betekent de schoenen uit en op blote voeten door het water lopen. Je kon er BBQ en en een varkentje roosteren die dan door een watermolen werd rondgedraaid. Het was hier heerlijk toeven. Zo zat ik daar en de foto daar onder is wat ik van die plek zag. 


Het ging alleen allemaal zo snel. 
Nog even een foto van het mooie Teckelenburg en dan naar huis nadat we nog even dachten aan die prachtige huizen in het hoog Sauerland die zo mooi waren bewerkt met leisteen. 
En natuurlijk die vakwerkhuizen, maar daar heb ik geen foto van. 
Wel van Max die de kunst zit af te kijken van een man die bezig is een paddenstoel te bewerken waar een soort vuuraansteker van gemaakt wordt. 
Leuk beeld zo. 
Zo en nu weer naar de toekomst kijken. 
Morgen een rustige dag.
Voor vandaag wens ik jullie een fijne dag toe. 
Groetjes en tot morgen. 






Geen opmerkingen: