dinsdag 2 april 2013

2 april

dinsdag
O wat hebben wij een gezellig en geslaagd weekeinde gehad.
Zondag met de bus vertrokken naar Groningen en vandaar met de trein via de oude route ( Amersfoort) naar Amsterdam Centraal. Daar in de metro naar een halte dicht bij het hotel wat we geboekt hadden.
Moesten toch iets van Ameland hebben dus hotel Nes geboekt.
Daar ingecheckt en weer aan de wandel. Wat blijkt zitten we dicht bij het Waterlooplein en het Rembrandtplein.
Wat een gezellige drukte. Heerlijk zitten koffie drinken in het restaurant van de Stopera en vervolgens even weer naar het hotel gegaan. Even opfrissen en daarna weer aan de wandel en gegeten in een heel druk maar erg chique restaurant. Heerlijk gegeten, maar wel wat onder tijdsdruk....we moesten rond 19.30 in Carré zijn. De bediening hield er rekening mee en alles kwam goed. Naar Carré gelopen en toen we daar aankwamen moesten we in een enorme rij staan voor we naar binnen konden. We dachten dat beloofd wat.
Maar geen nood, alles werd in goede banen geleidt en voor we het wisten was het tijd en kon de show beginnen. Wat een spektakel zeg in dit theater. Het metropool orkest klonk als een klok en de artiesten haalden er uit wat er uit te halen was. We raakten niet uitgekeken, maar een schrale troost, we kunnen het nog weer zien ergens in april wordt het uitgezonden. Dus dit is één van de weinige theater voorstelling die we in de herhaling nog een keer kunnen beleven.
Het is toch wel spectaculair als je rond 23 uur dan over het Rembrandtplein loopt en het publiek ziet lopen, wat nog aan de avond begint. Wat een spektakel wat een indrukken, het is voor een noordeling bijna niet te bevatten. Die verlichting en al die mensen die geen last hebben van de crisis volgens mij.
We waren al getroffen door de Hermitage en hadden ons voorgenomen om maandagochtend naar de tentoonstelling te gaan mits er geen enorme rij mensen voor stond zoals zondag.
Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt zijn we dan ook rond 10 uur naar de Hermitage gelopen en wat bleek, we konden zo doorlopen. Even ingecheckt met onze museumjaarkaart en daar liepen wij tussen de rijkdommen van Peter de Grote en later nog tussen de schilderijen van Vincent van Gogh.
Daar was de meeste belangstelling voor en daar werd het zo druk, dat we maar weer zijn vertrokken rond 13 uur. Er stonden toen rijen mensen in de wacht van wel een paar honderd meter.
Het was ook wel de moeite waard en dat alles in één weekeinde. Hierna hebben we maar weer iets gegeten aan het Rembrandtplein en zijn toen via de Kalverstraat naar het Centraal station gelopen. Nadat we toch nog even de kermis hadden meegepikt op de Dam.
Met de trein naar Zwolle gereisd via de Oostvaardersplassen en al het wild weer gezien en op deze manier de drukte ontweken. Dus we hebben mooi kunnen nagenieten en genoten van de treinreis.
Rond 18 uur waren we weer in Groningen en zijn toen met de bus weer naar huis gereden.
Wat een geweldig weekeinde.
En dan nu na een heerlijke nachtrust maken we ons op om naar de garage te gaan.
De auto wordt van de zomerbanden voorzien en even nagekeken. En wij willen nog even onze nieuwe auto bekijken die we gekocht hebben en die eind mei geleverd zal worden.
In de loop van de middag gaan we nog even van het mooie weer genieten.
Het is geweldig zo zonnig het hier is.

Vincent van GoghPeter de Grote
Rembrandplein bij nacht
Hier hebben we lekker gegeten
We laten alles nog even op ons inwerken vandaag. Ik wens jullie allemaal een hele zonnige en gezellige dag toe. Het is even later als gewoonlijk. Ben vandaag zie ik ruim een uur later.
Groetjes

Geen opmerkingen: