zondag 9 september 2012

9 september

Het is al weer zondag.
Even een stukje gregoriaans.
Salve regina.
Vandaag nog even verder met het bij en afwerken van de kastruimte is alles weer klaar voor morgen kunnen we weer verder en de zaak helemaal afwerken.
De inwendige mens wordt vandaag ook niet vergeten.
Een drie gangen diner wordt voorbereidt en natuurlijk opgegeten.
Zo waren Max en ik donderdagavond in Haren in ons vroegere chinees restaurant. Deze is recentelijk helemaal verbouw en heeft een andere formule.
Zo zijn we wel geweest voor een menu van de menukaart maar ook wel voor het buffet.
Dat is nu weg en alles is in een zeer moderne stijl. Je wordt gevraagd om een keuze te maken uit een kaart en die keuze op een kaartje aan te strepen. 5 gerechten en je wordt eigenlijk verplicht met stokjes te eten.
Nadat je de keuze hebt aangestreept wordt het kaartje opgehaald en vrij snel daarna worden de gerechten geserveerd. Allemaal kleine hapjes die je kunt uitproberen en als je ze lekker vindt kun je weer bestellen tot 5 keer toe. Je mag er 2,5 uur over doen en de prijs is totaal exclusief de drankjes. Daarna kun je nog rustig even nazitten en onder het genot van een drankje doorpraten. Als je iets besteld wat je niet op eet moet je een boete betalen. Het was even wennen, maar met wat navragen en gestuntel zijn we er wel uitgekomen.
Het was een bijzondere ervaring in het Chinees Indisch restaurant King Wah te Haren.
Vandaag wordt het gewoon Hollandse pot.
Fijne zondag en de groetjes 

Geen opmerkingen: