woensdag 5 september 2012

5 september

Het was gisteren super op Borkum. Het ligt zowat voor de voordeur bij mij. Maar het is natuurlijk geen Schiermonnikoog. Het knusse en gezellige maakt plaats op Borkum voor drukte en allure de kuuroord grandeur komt hier vol naar boven en op een eiland een treintje en een vliegveld met al die auto's en drukte.
Ja het is even wennen maar dit heeft ook wel weer wat. Er liggen toch een partij zeehonden voor de kust. Eerst dacht ik dat het mensen waren, maar beter gekeken en toen bleken het allemaal zeehonden te zijn.
We zijn deze keer eens gelopen langs de kust naar het Südstrand. Op dit moment wordt de boulevard helemaal op nieuw gemaakt en moet je hele stukken omlopen door de duinen. Langs het golfslagbad waar het best wel druk was en dan kom je bij een locatie dat boven op het zeeaquarium is gesitueerd. Je kunt daar zitten uit de wind en in de zon met uitzicht over de duinen of de zee. Prachtig met toilet voorzieningen en alle gemakken van dien. Verder op kom je nog langs een mooi restaurant dicht bij de vuurtoren en dan het grote zandstrand met de verhuur van de strand korven en tenten. Ook hier was het weer druk, de scholen waren hier duidelijk nog niet begonnen. Vervolgens zijn we weer door de duinen terug gelopen naar het dorp en door het dorp om op de boulevard te gaan zitten waar inmiddels een band was begonnen te spelen.
Daar genoten van het weer, de mensen en het uitzicht en daarna weer met het treintje terug naar de haven en de boot weer naar de Eemshaven. Dit was een dagje Duitsland en rond de klok van 20.00 uur waren we weer thuis. Volgende week donderdag als alles mee zit een dagje Den Haag. Eens kijken hoe de lijsttrekkers uit de verkiezingen gekomen zijn en hoe ze zich inspannen om een regering gaan vormen. We hebben nog een treinkaartje dus we kunnen er op uit en Den Haag heeft veel te bieden.
Dat was het dagje Borkum en dan nu aan de slag. Nu gaat het zachtboard plafond er uit.


Zachtboard

Zachtboard is een materiaal dat gemaakt wordt uit houtvezels. Deze vezels bevatten de natuurlijke bindstof lignine waardoor de vezels bij elkaar worden gehouden. Er wordt dus geen extra lijm toegevoegd. Van de natte vezelmassa worden platen gevormd. Het board wordt daarna gedroogd zonder het te persen.
Zachtboard is poreus en daardoor geluiddempend. Het is vochtgevoelig. Zachtboard kan extra behandelingen ondergaan waardoor het beter vochtbestendig wordt en ook brandveilig. Om het brandveilig te maken werd er vaak bruine amosietasbest aan toe gevoegd.

[bewerken]Toepassingen

  • aftimmeren van plafonds en scheidingswanden
  • vullingen voor deuren
  • als ondergrond voor stucwerk
  • als prikbord
  • als het board voorzien is van gaatjes en gleufjes is het heel geschikt als geluidabsorberend (dempend) materiaal
  • als contactgeluidsisolatie onder laminaatparket
  • als haard- of barbecueaansteker ( voorbehandeld met paraffine )

Is morgen alles gereed voor het nieuwe gips plafond.

 Kan het nieuwe plafond worden aangebracht met mooie led verlichting er in.
Het wordt volgens mij super. Het resultaat laat ik volgende week zien middels een foto. 
Groetjes 

Geen opmerkingen: