vrijdag 14 september 2012

14 september

Het was me het dagje wel gisteren. We zijn met de trein van 9.13 vertrokken uit Haren en kwamen om 11.52 uur aan in het Den Haag centraal. Daar wordt heel erg gebouwd aan een nieuw station.
Dit is het
Dit moet het worden. De contouren zijn al zichtbaar.
Vervolgens zijn we naar het Binnenhof gelopen en hebben daar heerlijk op een bankje gezeten in een heerlijk zonnetje. Veel heel veel te zien daar. Veel kinderen die allemaal een rondleiding kregen en af en toe een bo bo van een politieke partij. Die wat handtekeningen uit deelde en veel aan het telefoneren was.
Buiten het binnenhof stonden heel veel radio en televisie wagens van allerlei zenders en ook veel buitenlandse maatschappijen. Een mooi gezicht.
Vervolgens zijn we met de tram naar Scheveningen gereden en hebben daar over de boulevard gelopen.
Het was prachtig zonnig weer.

Ze zijn druk bezig om de boulevard te vernieuwen en het wordt heel mooi.
Aan de boulevard waren heel veel grappige beelden te zien.

Daarna weer met de tram naar het centraal station om daar om 16.38 in te stappen. De trein vertrok van perron 4 maar we moesten wel 10 minuten lopen. Hij stond erg ver op het perron.
Vervolgens vertrok hij met een behoorlijke vertraging en hij stopte niet in Haren.
Dus besloten wij om in Assen uit te stappen en daar de stoptrein naar Haren te nemen.
Maar de vertraging liep op en we kwamen aan in Assen om ongeveer 19.30 uur.
Daar uitgestapt werd er omgeroepen dat er voorlopig geen treinen meer kwamen omdat er iemand voor de trein was gesprongen. Het kon wel 21.30 worden voor er weer een trein ging rijden.
Wij stonden met ongeveer een man of 8 die allemaal naar Haren wilden. De dame die via een praatpaal je te woord staat kon geen mededelingen doen en ook geen toezeggingen. Het kwam er op neer zoek het maar uit. Schandalig zoals de NS dat doet. Wij naar een taxi......dat ging € 100,00 kosten. Dan naar de bus die ging pas om 21.18 uur. Vervolgens kwam er een trein aan vanuit Hoogeveen. Wij de conducteur vragen of hij ook in Haren stopte.......nee was het antwoord. Wij zielig kijken en wat dacht je hij zei dat hij daar ging stoppen. Wij in die trein en ja we kwamen aan in Haren om 20.30 uur. Mensen waren blij dat de trein toch stopte in Haren want die konden ook gelijk instappen naar Groningen.
Dit wordt dokken voor de NS, want deze man gaat natuurlijk zijn geld terug vragen.
Het was een geslaagde dag. Veel gezien en beleefd. Triest voor de persoon die is aangereden, want die zal het wel niet overleefd hebben.
Zo en vandaag gaat Max zijn huishuur opzeggen. We gaan samen straks naar Woonborg in Vries en vervolgens eten in het UMCG en daarna nog wat rommel wegbrengen naar de stort.
Dan kan het ook wel weer voor vandaag.
Tot morgen. 

Geen opmerkingen: