vrijdag 10 juni 2011

wandelen in de stad.....Groningen

Het was woensdag 8 juni het regende een beetje en ik dacht kom ga eens met de bus naar de stad Groningen. Vervolgens gelopen vanaf het station over de brug bij het museum en verwonderd staan kijken naar alle mensen die het allemaal zo druk hebben.

Krantje in ontvangst genomen en doorgelopen door de Folkingestraat langs de synagoge die in de steigers staat.
 De winkels waren nog niet open maar een aantal etalages bekeken en allerlei geveltjes bekeken. Me weer verwonderd over de mensen die allemaal heel druk zijn.
Via het A-kerkhof en de grote markt naar het Universiteits gebouw gelopen. Daar waren allerlei zaken aan de hand. Heel veel zwarte ballonnen waren aan de fietsen geknoopt een leuk gezicht. Door de wind werden ze flink heen en weer geslingerd. Geloof dat ik de enigste was die er naar stond te kijken. Veel mensen liepen rond alsof het de normaalste zaak van de wereld was.  Na dit aanschouwd te hebben naar wat andere gebouwen gelopen en vervolgens weer naar de grote markt waar een paar het gemeentehuis in ging om te gaan trouwen. Klein gezelschap stond te kijken en een fotograaf maakte foto's.
 Toen werd het tijd voor een kopje koffie. Dan naar de kosterij een leuke locatie om even een kopje koffie te drinken en het krantje te lezen.
 De koffie was heerlijk alleen was men op mijn vroege bezoek nog niet zo voorbereidt. Men was nog druk doende om de zaken voor te bereiden.
Maar des al niet te min heeft me de koffie goed gesmaakt. Vervolgens had ik een afspraak om 10 uur en dat liep allemaal prima. We zagen elkaar en het was weer als van ouds. Het besluit waar we zouden gaan zitten was ook snel genomen en het werd de locatie van Douwe Egberts.
FotoFoto He wat een leuke winkel. De bediening was nog niet helemaal goed bij de tijd, want er ging van alles mis, maar dat mocht de pret niet drukken.
Heerlijk bijgepraat en vervolgens nog even door de winkel gelopen en alles even bekeken. O wat was ik blij met dit gesprek en het fijne mens wat ik in mijn leven mag hebben. Wat een genot om zo met iemand om te mogen gaan...........
Rond 12 uur weer op naar het station daar de bus gepakt en vervolgens van de bushalte naar huis gelopen.
Een prachtige ochtend. Dit was ondanks de regen echt genieten.
Mooie dag.

Geen opmerkingen: