maandag 20 juni 2011

met Roos op stap

Mijn oud buurvrouw Roos woont momenteel in het verzorgingshuis Sint Jozef te Sappemeer.
Ondanks dat we al 23 jaar niet meer naast elkaar wonen hebben we toch altijd nog contact.
Vorig jaar was ze ernstig ziek en kon ze vanuit het ziekenhuis/verpleeghuis niet meer terug naar haar eigen huisje. Vandaar dat ze nu in St. Jozef woont. Kort geleden was ik bij haar op bezoek en uitte ze de wens om eens een tochtje te maken door de omgeving. Woensdag 15 juni was het zover.
Roos in de auto en dat door de provincie. Van Sappemeer naar Muntendam, Veendam, Pekela, Alteveer, Onstwedde. Haar even laten zien waar ik ben opgegroeid in Veenhuizen en vervolgens via allerlei wegen naar Bourtange de mooie vesting. Luchtfoto bourtange.jpg Het is 1 van de parels van Wester Wolde. Hierna naar Ter Apel gereden, waar het klooster staat en het behoorlijk gehavende Boschhuis wat na de brand van enkele maanden geleden behoorlijk door Bouwbedrijf Brands onder handen wordt genomen. Hotel Boschhuis in de winter Het ligt daar zo mooi.
Zie hier een foto zoals het in de winter er uit ziet. Maar in de lente is het ook prachtig. Alleen nu staan er hekken om heen en hoop ik dat het zo snel mogelijk weer in oude luister is hersteld.
Hierna zijn we via Ter Apel, Terapelkanaal, Musselkanaal, Stadskanaal weer naar Sappemeer gereden.
We hebben een heerlijk middagje met elkaar meegemaakt. Na een drankje en een volgende afspraak ben ik weer huiswaarts gegaan. Op naar een volgende belevenis.

Geen opmerkingen: