zaterdag 25 juni 2011

Slochteren

Jaarlijks is het genieten rond de Fraeylema Borg in Slochteren.
Het Ensemble voert daar rond 21 juni altijd een openluchtspel op rond de borg in de tuinen.
Dit jaar was het "De Revisor". Een stuk van Nikolaj Gogol een Rus. Het stuk was omgevormd naar de tijd van nu met ook de items van nu. Hebzucht en macht.
Heel humoristisch. Het bospark was omgedoopt tot het dorpje Bovenslochteren. In dit dorpje brak paniek uit omdat er een bericht kwam dat er een inspecteur uit Den Haag kwam van fraudezaken. Deze man de"revisor"kwam de zaken in het dorp controleren. De notabelen van het dorp, met de burgemeester voorop, hebben allemaal zo hun duistere zaakjes lopen, die ze liever geheim willen houden. En dan verneemt men dat er al een aantal dagen een vreemdeling in de plaatselijke herberg verblijft. Het was af en toe lachen gieren brullen. En wat is het dan mooi om onder redelijke weersomstandigheden tot half elf 's avonds te kunnen genieten van een dergelijk spel. We hadden weer geluk deze keer.
Wat een avond, geweldig bedankt mensen hopelijk tot volgend jaar.



 om 23.30 uur ben ik maar in mijn eigen bedje gekropen. Was wel een beetje koud geworden en het was weer heerlijk om onder het dekbed te kruipen en te dromen over de belevenissen.
Op naar de volgende

Geen opmerkingen: