dinsdag 12 maart 2013

12 maart

dinsdag
Vandaag gaat het dan beginnen, het conclaaf.


 Alle ogen zijn dan gericht op dat ene schoorsteentje boven de Sixtijnse kapel. Komt er zwarte rook, of is het eindelijk wit? Dat zou betekenen dat de kardinalen uit hun midden een nieuwe paus hebben gekozen.
Het laatste nieuwsHet RKK Pausjournaal brengt het laatste nieuws uit Rome, een dagelijkse top 3 van kansrijke kandidaten en betrokken katholieken die een brief schrijven aan de opvolger van Petrus. Iedere avond om 19.55 uur een half uur lang op Nederland 2.
Dagelijks
Het Pausjournaal wordt gepresenteerd door Leo Fijen. Vanaf de start van het conclaaf tot het moment waarop er een nieuwe paus is, komt het programma dagelijks op het scherm met het laatste nieuws uit Rome verwoord door verslaggever/presentator Wilfred Kemp. Andere RKK-gezichten als Antoine Bodar en Roderick Vonhögen werken eveneens aan de uitzendingen mee, evenals Vaticaankenner Stijn Fens.

rkk.nl
De website rkk.nl, die een eigen verslaggever in Rome heeft, zal ook de gebeurtenissen in Rome op de voet blijven volgen. De site bevat een uitgebreid dossier met informatie en achtergronden over het conclaaf. Uiteraard ontbreken actuele videobeelden niet. Het Pausjournaal is ook te volgen via sociale media: @pausjournaal én op facebook.com/pausjournaal.


We zitten nog op Ameland....hoe het is.....later volgt een verslag.
Ameland is ons eiland schreef ik gisteren.
Hoe durf ik dat te zeggen?
Nou het eiland heeft Max en mij veel gebracht. We zijn er geweest, nadat Max hartklachten heeft gekregen en daardoor niet veel meer durfde te ondernemen wat reizen betreft. We hebben de overtocht gewaagd en in Ameland heeft hij vertrouwen gekregen in zijn lichaam......hart. Nu vele jaren later kan hij met zijn hartritme stoornis omgaan en raakt hij niet meer zo van slag als zijn hart weer keuren vertoont.
Vandaar dat ik durf te zeggen dat het ons eiland is. We zien het nog steeds als het eiland waar we weer vertrouwen hebben gekregen in de toekomst.

Verder word ik overal aangesproken als ik me inschrijf in een hotel of een fiets huur of ik familie ben van.
En dat is het geval. Ik heb familie op het eiland wonen.
Dat geeft ook een gevoel van herkenning en als ik voor het huis langs loop zie ik op de brievenbus altijd mijn familie naam staan en dat is toch even weer zoiets van ja hier is het. Je komt hem niet veel tegen buiten de provincie Groningen en dan hier op Ameland. Leuk.

De Sint Clemenskerk is afgebrand en daar gaan Max en ik vast even een kijkje nemen.
We hebben er al eens een kerstnachtdienst bijgewoond en het koor was daar in staat om prachtig te zingen.
Maar nu?  Wat zal er gebeuren?
Herbouw of niet?
De tijd zal het leren.
Het was een sfeervolle kerk. Gebouwd door de beroemde Pierre Cuypers.
Dit is er van over en nog steeds is het niet duidelijk wat de oorzaak is.
Max en ik gaan een kijkje nemen, maar of het opheldering geeft betwijfel ik.
Groetjes 

Geen opmerkingen: