woensdag 14 november 2012

14 november

woensdag
Gehakt dag was altijd de uitspraak.
Had te maken dat mensen vaak op woensdag gehakt aten.
Nou wat we straks eten weet ik niet, wellicht nog gras, maar veel blijft er niet over.
Het kabinet Rutte 2 is geen lang leven beschoren volgens mij.
Het is snel in elkaar geflanst en valt ook heel snel uit elkaar.
Het ene plan is van tafel en het andere plan moet al weer van tafel.
Het is toch ook wel heeeeeeeeeel lastig om in deze tijd een regering te vormen die van wanten weet.
Als je een plan hebt dan valt iedereen er weer over heen en kun je wel weer een nieuw plan bedenken.
Nee het ziet er niet goed uit. De onrust in de wereld neemt toe, de onrust in Europa.....(ook de wereld trouwens) neemt toe en je zult zien de onrust in Nederland ook.
Mensen willen allemaal houden wat ze hebben en er vooral niet op achteruit. Als dat moet, dan willen ze weten waarom en dat laatste ontbreekt. Mensen snappen het niet.
Ik trouwens ook niet, want snij in je uitgaven denk ik altijd en ga niet zorgen voor meer inkomsten......d.m.v. belastingen te verhogen en eventueel nieuwe te bedenken.
Vroeger ging het precies zo. Las vorige week in een blad over molens een stukje dat er vroeger belasting werd geheven op het malen van het graan. Want de toenmalige regering had dure oorlogen gevoerd en er moest geld binnen komen. Dus ging men maar belasting heffen bij de molenaar. Maar de molenaar deed nogal eens aan belastingontduiking en dus ging men een huisje bouwen bij de molen voor een ambtenaar die toezicht moest houden op de molenaar. De sarrieshut was een feit. Het was altijd oorlog tussen die twee en het hele dorp zag die belastingambtenaar niet zitten. Vooral in de provincie Groningen waren die sarrieshutten. Er zijn er nog een aantal van zoals deze inUithuizen bij de molen "De Liefde".

Nou ik ben benieuwd wat deze regering verder gaat bedenken om aan inkomsten te komen, maar veel kans van slagen geef ik ze niet.
Ik las dat de gemeente Den Haag alvast graszaad kan gaan bestellen omdat het Malieveld de komende tijd helemaal vertrapt gaat worden............ ik hoop dat het daar bij blijft en er geen ergere dingen gaan gebeuren.
Na dit sombere verhaal een leuke afsluiter.
Tineke Schouten heeft een heel leuk stukje geschreven over de belastingambtenaar.
Geniet er even van.

Groetjes 

Geen opmerkingen: