woensdag 11 juli 2012

11 juli

Woensdag 11 juli 
Gisteren bezorgde de postbode een brief. Nou is dat niet zo bijzonder want dat gebeurt wel meer, maar het was een speciale brief van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.


Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob heeft mij inderdaad op weg geholpen en nu kreeg ik de brief met de volgende inhoud.

Geachte heer,
Onlangs mochten wij van u een kopie van uw Compostela ontvangen, het aan u in Santiago de Compostela uitgereikte pelgrimsdiploma. In de vorm van een fraaie oorkonde heeft u een tastbaar bewijs dat u de tocht naar Santiago te voet hebt afgelegd, en dat is sportief gezien een mooie prestatie.
U kunt de Compostela ook zien als een zeer persoonlijk document dat getuigt van de sysieke, geestelijke en spirituele inspanning die u geleverd hebt op uw weg naar deze stad, en dat herinnert aan de gevoelens die u daarbij hebt gehad, de ervaringen die u onderweg hebt opgedaan en de ontmoetingen met zovele anderen. Los hiervan zult u merken dat de tocht nog lange tijd, vaak jaren wellicht levenslang, bij u zal blijven. Zoals men wel zegt: "Het belangrijkste stuk van de Camino komt nog: de voortzetting van de ervaring van de tocht in het dagelijkse leven". Ik hoop dat uw verdere tocht voor uzelf en allen in uw omgeving zegenrijk zal zijn.

De vertaling van de tekst van de Compostela treft u onderaan deze brief aan. Uw naam zal worden opgenomen in het register van Compostelahouders dat in het informatiecentrum van het Genootschap wordt bijgehouden. Teven zal uw naam t.z.t. worden gepuibliceerd in de Jacobsstaf en in de volgende editie van het boek "Het Compostela-register". dat begin volgend jaar verschijnt.

Ten slotte hopen wij dat u nog lang lid zult blijven en samen met ons de tocht van het Genootschap wilt voortzetten.

De Voorzitter.

Het Kapitel van de Zegenrijke Apostolische en Aartbisschoppelijke Kerk van Compostela, als bewaarder van het zegel van het Altaar van de Zalige Apostel Jacobus belast met de taak een bewijsstuk te overhandigen aan alle Gelovigen en Pelgrims uit alle landen van de wereld, die uit devotie of omwille van een gelofte de Bedevaartspaats van de Heilige Jacobus, onze Apostel, Patroon van de Spanjaarden en Titelheilige, bezoeken, maakt bekend aan allen, te zamen en afzonderlijk, die dit zullen nagaan, dat Albertus, Martinus, Gerhardus Twickler dit allerheiligste Godshuis uit godsvrucht toegewijd heeft bezocht. Ter waarmerking hiervan overhandig ik hem het voorliggend schrijven, bekrachtigd met het zegel van dezelfde Heilige Kerk. 
Gegeven te Compostela op de 21e dag van de maand mei in het jaar des Heren 2012 
De Secretaris van het Kapittel. 

Dit is toch weer mooi meegenomen en leuk dat het zo geregeld wordt. Daar kan ik weer mee vooruit.

Geen opmerkingen: