donderdag 29 december 2011

spekkendikken bakken



Zo ik heb het ijzer heet en de ingrediƫnten klaar staan om spekkendikken te bakken. Het is een typisch oost Gronings gebruik om rond de jaarwisseling deze te bakken. Mijn vader vond ze altijd heerlijk en geheel in zijn traditie probeer ik het vandaag ook te doen. Ben benieuwd of het gaat lukken, aan de voorbereiding zal het niet liggen. Hooguit aan de ijzers, want die zijn al een paar jaar oud en niet gebruikt.
Maar verder is het nog nagenieten van gisteren.
Ben naar Schier geweest met Ellen een oud collega. We waren rond 10 uur op Schier en zijn naar het dorp gelopen. Hebben daar koffie gedronken bij van der Werf en zijn vervolgens naar het strand gelopen.
1 Noderstraun_groot.jpg
Hebben daar aan het strand bij Norderstraun gezellig bij de open haard gezeten om te lunchen en later een koffie met een amaretto te nuttigen.
Vervolgens zijn we naar de vuurtoren gelopen waar we werden ontvangen en een MP3 speler kregen uitgereikt. De oortjes in en we konden door de duinen gaan wandelen volgens een aangegeven route. Kregen een leuk verhaal over de pelgrim te horen en leuke geluidseffecten.


Vervolgens kwamen we aan in de St. Egbert kapel. Mooi intiem kerkje waar een prachtige voorstelling werd gegeven. De acteurs brachten het met verve. Leuke effecten en prachtige gezegdes. Na dit geheel en het nuttigen van een wijntje en een stuk brood konden we de beleving laten bezinken en weer terug door de duisternis naar de vuurtoren. Daar een donatie gegeven en toen naar het dorp gelopen. Onderweg op een bankje nog wat gegeten en met de bus verder naar de boot. Deze vertrok om 19.30 uur. 
Wat een leuke dag. 
Bedankt Ellen het was een gezellige dag.
Beste lezers en volgers. Ellen heeft ook nog leuke foto's gemaakt en die zal ze me nog doen toekomen. Die zal ik op een ander moment ook publiceren met een inhoudelijk verhaaltje over de voorstelling. 
Groetjes 


Geen opmerkingen: