maandag 16 mei 2011

he wat leuk

Vanochtend kreeg ik een uitnodiging voor een wandeling, zie onder staand.

Regio Groningen Drenthe


Kleicamino & Santiago-concert door Capella Groningen.


Beste pelgrims onderweg,

Capella Groningen maakt in juni dit jaar een reis naar Galicië, Spanje, de geboortegrond van dirigent Enrique López-Cortón. Er worden concerten gegeven in La Coruña, Betanzos en als hoogtepunt wordt er medewerking verleend aan een Pelgrimsmis in de kathedraal van Santiago de Compostela.

In de aanloop naar deze reis, wordt op zondag 5 juni onder de titel “Op weg naar Santiago” een concert gegeven in de Jacobuskerk van Zeerijp, gelegen langs het Jacobspad in Groningen.
Op het programma staan werken van Nederlandse componisten uit de renaissance van Josquin Desprez tot Jan Pieterszoon Sweelinck, van stemmige en grootse motetten tot een tikkeltje ondeugende chansons. Ditzelfde programma wordt ook in Spanje uitgevoerd.
Aanvang van het concert is 14.30 uur.

Zuid-Nederlandse componisten zoals Josquin, Obrecht en Gombert, ook wel Franco-Vlamingen genoemd, hadden grote invloed op het Europese muziekleven van de 15e en 16e eeuw, in ons programma vooral toegespitst op Spanje.
Sweelinck, geboren in Deventer en bijna zijn hele leven werkzaam in Amsterdam, is in zijn vocale werken een late nabloeier van de Nederlanders of Franco-Vlamingen. Zijn polyfone zettingen van het gehele Psalter op de Calvinistische Geneefse melodieën, zijn levenswerk, worden terecht een monument van de Nederlandse muziek genoemd. Ook zijn motetten (Cantiones Sacrae), chansons en madrigalen, en zijn gelegenheidscomposities zijn van een bijzondere schoonheid. Anders dan zijn klavierwerken verschenen veel van zijn vocale werken al tijdens zijn leven in druk en verspreidden zich over heel Europa.

Voorafgaand aan dit concert willen we een kleicamino lopen rondom Zeerijp.

Je wordt van harte uitgenodigd voor deze tocht in de fraaie vlakten van het Noord-Groningse kleigebied.
We vertrekken vanaf de Jacobuskerk om 9.30 uur en eindigen de wandeling daar tegen 14.30 uur om vervolgens het concert bij te wonen.
Neem een lunchpakket en drinken mee; we proberen voor onderweg een lunchplek te vinden waar een soepje genuttigd kan worden.
Na afloop van het concert is er gelegenheid om onder het genot van tapas en een drankje nog wat na te praten.

Zo zie je maar lid van een club kan nooit geen kwaad. Je netwerk moet in stand gehouden worden en zeker als je niet meer werkt op nieuw worden opgebouwd.
Kijken of dit allemaal gaat lukken. Allerlei verjaardagen in het verschiet.
Maar wel weer iets om over na te denken.

Geen opmerkingen: