woensdag 5 februari 2014

Vlieland

woensdag 5 februari
Gisteren was wederom een leuke dag. Het weer was goed en we hebben een paar goede fietsen gehuurd en zijn het eiland over gefietst. Wat geweldig, veel bossen en duinen en de Dorpsstraat is echt fantastisch. We hebben genoten van het mooie weer en de spotters die in grote getale de sneeuwuil stonden te fotograferen en te filmen.
Wij hebben ons niet bij de meute aangesloten, maar besloten om de sneeuwuil te bekijken via de computer. Het was zalig lunchen bij het strandhuis. Geweldig zo lekker warm en dan dat mooie uitzicht op zee. Het is een eiland om zeker weer terug te keren. En in dit jaargetijde is het lekker rustig en kun je overal in rust de boel in je opnemen. Toen we de fietsen gingen huren vertelde de man dat hij veel mensen had gehad die allemaal de sneeuwuil wilden gaan bekijken. Wat wij wilden gaan doen was de vraag. Nou het eiland over fietsen en wellicht dat we ook de sneeuwuilen zien. Ach zei de man er is er maar één meer. Ach daar zijn we ook al tevreden mee was ons antwoord. We vertelden dat ons iemand had verteld dat ze waren meegereisd op een containerschip. De boot was op weg naar Bremerhaven en de uilen zijn er hier afgegaan die wilden niet mee naar Duitsland. Ja zei de man dat klopt het zijn waarschijnlijk joodse uilen. Dat was lachen........wij op de fiets en ja hoor daar stonden hordes mensen met enorme lenzen die uil te spotten. De fietsen aan de kant gegooid en hup de duinen in. Wij vonden het al geweldig dat we de plek hadden gevonden en zijn doorgereden. Naar de Vliehorst de plek waar de militairen oefenen en de vliegtuigen van de basis Leeuwarden oefenen. Vervolgens zijn we door het bos de duinen en het dorp terug gereden en hebben diverse keren de naburige eilanden even bekeken. Texel en Terschellingen lagen er mooi bij en wij hadden een goed gevoel dat we met dit bezoek alle Nederlandse waddeneilanden hebben bezocht. Het was een waar genoegen om aan het eind van de middag even de krant te lezen en een kopje koffie te nemen met een kruidenbitter. Die laatste werd ons aangeboden door de zaak. Lekker warm werden we er van.
Vandaag beloofd het niet zulk mooi weer te worden. Regen is de voorspeling. We zullen zien.....ons programma is alvast aangepast. We willen het museum en de vuurtoren bezichtigen en dat is allemaal onder dak. Verder gaan we er een lekker dagje luieren van maken.
Ik wens jullie ook een heerlijk dagje toe.
Groetjes en tot morgen. Dan pakken wij onze biezen weer en keren weer terug naar Kolham 

Geen opmerkingen: