woensdag 12 februari 2014

duizendste

woensdag 12 februari 
Dit is mijn duizendste blog.

Hoe is het allemaal begonnen?
Op een bepaald moment nam ik me voor om op pelgrimstocht te gaan naar Santiago de Compostella in Spanje. Met dat voornemen kwamen ook vragen naar boven. Mensen die mij vroegen hoe kunnen we dan weten waar je bent en wat je beleeft en ik zelf van hoe leg ik mijn belevenissen vast.
Ook zat ik met allerlei vragen en bedacht ik mij als ik een blog opzet dan kan ik vragen stellen en wellicht reageren daar weer mensen op. Alles is uitgekomen maar dat laatste niet. Een enkeling heeft er op gereageerd met meer vragen dan antwoorden. Leuk was het om reacties van mensen te ontvangen er waren er zelfs reacties bij van mensen die zich ongerust maakten als ik om 8 uur het blog nog niet in de lucht had.
Of mensen die reageerden als ik iets had geschreven wat niet klopte....mensen die reageerden als ik iets niet volledig had opgeschreven en me dan aanvulden. Of mensen die naar iets vroegen....bijvoorbeeld een Groninger gedicht. Ik heb er van genoten en vond het leuk om al die verhalen te schrijven. Ook in het kader van de verwerking van het overlijden van mijn moeder is het een goed middel geweest. Maar de laatste tijd wordt het moeilijk om iedere dag maar weer wat te bedenken en dan ga je allerlei dingen bedenken en zoeken. Daarom verlaag ik de frequentie naar één keer per week en dat wordt de zondag. Ik hou het gregoriaans er in en de gedichten en een kort overzicht van de week. Wat ik heb gedaan en wat ik heb beleefd. Ik hoop dat jullie als mijn trouwe volgers en lezers het blijven lezen en volgen en af en toe ook reageren. Tevens hoop ik dat jullie wellicht geactiveerd worden om ook een blog op te zetten. Het is helemaal niet moeilijk. Ben ook zo begonnen en al doende heb ik veel geleerd.
 Een hoera voor ons allemaal die dit mogelijk hebben gemaakt.
Ik wil jullie bedanken en het allerbeste toe wensen en tot a.s. zondag.
Marco Borsato heeft een album genaamd Duizend spiegels.
Je zou kunnen zeggen dat mijn blogs ook duizend spiegels geweest zijn en hopelijk mag ik er nog vele schrijven. Ik ga er voor.
En hierbij kijk ik ter afsluiting nog even terug naar waar het ooit eens begon. Op 6 mei 2011 schreef ik volgens mij mijn eerste blog. Met een korte tekst dat ik van plan was om het pelgrimspad te lopen en daarmee wilde beginnen in 2012 en de tijd  in 2011 wilde gaan gebruiken ter voorbereiding. Dan laat ik weten wat ik allemaal gedaan heb en hoe ik het heb beleefd.
Dit was de kroon op het vele werk.
Daar sta je dan voor die machtige kathedraal. Veel over gelezen en allerlei verhalen over gehoord. Maar om er te staan en het tot in je diepste ziel te beleven dat is een ultieme ervaringen. Ik zal het nooit meer vergeten. 
Vorige week is mijn kleine kalebas die ik heb gekocht onderweg en je nog zo mooi kunt zien verongelukt. Hij bleef op Vlieland tussen de deur zitten en is helemaal kapot geknepen. 
Weg kalebas. 
Maar mijn ervaringen en belevenissen die blijven en zullen nooit vergaan. 
Mensen ik wens jullie allemaal een hele fijne dag toe en hoop dat jullie zondag even weer gaan kijken. 
Groetjes de pelgrim


Geen opmerkingen: