dinsdag 4 februari 2014

Vlieland

dinsdag 4 februari
Het was gisteren geweldig mooi weer. We hebben flink gewandeld. Langs het strand door de bossen, het dorp en naar het hoogste duin waarop de vuurtoren staat.
Daar vanaf heb je een schitterend uitzicht. We hebben een flink bord snert met roggenbrood met spek opgegeten en konden wij de dag wel weer afsuiten. Vandaag gaan we fietsen. Er moeten hier twee sneewuilen rond vliegen en dat is een bijzonderheid. Er lopen hier veel vogelaars rond. Iemand vertelde ons dat de sneeuwuilen op een schip mee zijn gevaren van Canada waar het hun te koud was. Vervolgens zijn er een paar bij Frankrijk van boord gegaan en zo ook een paar bij Vlieland en Terschelling. De boot moest naar Bremerhaven en de beesten wilden kennerlijk niet zo ver mee. Ze hebbeb het zelfde gevoel waarsciijnlijk als wij....het is hier goed. Dus wij gaan proberen of we ze vandaag ook kunnen zien. De man die het ons vertelde liep met zijn hondje die al 22 jaar oud was. Heel zielig beestje, hij kon haast niet meer lopen, was bijna blind en hoorde ook haast niets meer.
Zoals je leest beleven we van alles. Deze reis staat in het teken van Dokter Deen en ja wij hebben alle lokaties gisteren bekeken. We kregen een laart met alle locaties er op.  't Badhuys ligt prachtig aan zee aan de voet van het duin. 't Praethuys maakt onderdeel uit van ons hotel. Daar eten we en drinken af en toe daar een kopje koffie.
Het polietiebureau tegen de rand van het bos hebben we aan de buitenkant gezien. Even zo het Huis van Dr. Deen, mama Deen, dr. Fedde, Heleen en van Oscar. De kerk konden we ook niet in want die was gesloten. We liepen hotel Seeduyn in, dat ligt prachtig aan zee. Heel mooi hotel, de dames achter de receptie hadden veel humor...ik ook. Ik vertelde dat wij in Hotel de Wadden logeerden en dat we met dokter Deen op stap waren....daarbij wees ik op Max waarop de dames zeiden dan bent u zeker Gerda........en wij hebben er heerlijk om gelachen. Zo zie je maar weer dat we het heel gezellig hebben op Flieland. We maken er vandaag weer een mooie dag van hopelijk doen jullie dat ook. De fotoĊ› van onze belevenissen komen nog dat lukt me hier niet mer de apparatuur die ik hier ter beschikking heb.
Tot morgen maar weer.

Geen opmerkingen: