donderdag 28 februari 2013

28 februari

donderdag
Dinsdag was een geweldige dag.  We zijn naar Haren gereden met de auto en hebben de auto daar geparkeerd op een prachtig gerenoveerd parkeer terrein. Vervolgens met de trein naar Groningen gereisd omdat de Intercity niet meer stopt in Haren en wij rond 9 uur wilden vertrekken.
Om 9.16 uur in de Intercity gestapt naar Zwolle. Daar moesten we overstappen in de trein naar Amsterdam centraal die via de Hanzelijn ging. Wat een geweldige aanwinst. En wat een mooi stukje Nederland.
Je weet niet wat je ziet als je vlak voor Almere door de Oostvaardersplassen rijdt. Heb nog nooit zoveel wild op één hoop gezien. En wat is dit stuk nieuw Nederland al vol gebouwd.

Je ziet het echt vanuit de trein zo aan je voorbij vliegen.
We moesten in Almere weer overstappen om in Amsterdam Centraal te komen, maar wij besloten om te blijven zitten en eerst naar Schiphol te gaan.
Daar aangekomen is het altijd weer een feest om die drukte te beleven en het was rond 12 uur dus daar ook maar even wat gegeten. Een soepje en een zak patat was voldoende voor vandaag vonden wij. Verder hadden we alles bij ons.
Bestand:Schiphol KLM aircraft.JPG
Na het bekijken van al dit moois en ook nog in een vliegtuig rond te hebben gekeken, zijn we met de trein naar Amsterdam Centraal gegaan.
Vanuit het Centraal naar de Dam gelopen, we moeten toch even zien waar de Kroning straks gaat plaats vinden. Daarom de Dam in ons opgenomen.
Het paleis en de Nieuwe Kerk. Het ligt zo dicht bij elkaar.
Vervolgens gaan lopen naar het museum plein. Wat is dat toch ook prachtig en dan het Rijksmuseum.
Wat waren de tuin mannen druk om alles voor de opening klaar te krijgen.
Half april is het zo ver en dan wordt het museum na 10 jaar gesloten te zijn geweest weer geopend.
We gaan er zo snel mogelijk een kijkje nemen.
Wat is het een groot plein midden in zo'n wereld stad als Amsterdam. En dat museum in al zijn pracht.
The Nightwatch by Rembrandt.jpgJan Vermeer van Delft 021.jpg
Op een lichtkrant stond nog 46 nachten wachten.......leuk gevonden.
Nou wij wachten nog wel even langer maar zullen zeker dit jaar een bezoek brengen.
Daarna terug gelopen via de PC Hoofdstraat waar we ons maar weer eens verbaasd hebben over de decadentie van Nederland en vervolgens via de Kalverstraat weer naar de Dam en zo weer naar het centraal Station. Daar weer in de trein en zo waren we rond 20 uur weer thuis met een goed gevoel over een wel bestede dag.
Dit waren dan weer de belevenissen van de twee globetrotters.
Tot morgen.

3 opmerkingen:

Jeugdbegeleiders Cursus Drenthe zei

Dat vond ik ook zo bijzonder, met de trein door de oostvaardersplassen. Al die dieren die daar rond dwalen. Heel apart. Was jammer dat het al donker was toen ik terug ging :) Moet ik nog een keertje doen.

pelgrim zei

Leuk Grietje dat je ook al geweest bent. Doe het maar op 30 april. Groetjes Bert

Jeugdbegeleiders Cursus Drenthe zei

haha, Bert, dat meen je niet. Griet gaat echt niet op 30 april die kant op. Kijk wel lekker uit. Nee, ik reis er doorheen als ik naar de kids in Haarlem ga. Daar wonen 2 van de kids en ik reis weleens een dagje heen en weer.