vrijdag 8 februari 2013

8 februari

vrijdag
Wat hebben we gisteren lekker gegeten.


Magistrale recepten van apothekersassistenten

Gepubliceerd op: 20/9/'12

Receptuur kookt voor het goede doel!

De apothekersassistenten van de afdeling Receptuur van het UMCG hebben het initiatief genomen om een receptenboek samen te stellen met hun eigen recepten voor een heerlijke maaltijd.
Een prachtig initiatief om creatief om te gaan met het begrip “Receptuur” en tegelijk een goed doel te steunen. Een selectie van deze recepten is door de koks van het UMCG uitgekozen om te gebruiken in het personeelsrestaurant en de patiëntenkeuken, waarmee duidelijk wordt dat de receptuur uitermate goed voldeed aan de kwaliteitseisen van deze professionals. 
De verkoop van dit boek komt, na aftrek van kosten voor het samenstellen en drukken, volledig ten goede aan het Beatrix Kinderziekenhuis. Door de aanschaf ontvangt u niet alleen een uniek boek maar steunt u direct dit goede doel.Misschien een goed idee voor een St. Nicolaas/Kerstcadeau?
U kunt vooraf intekenen op één of meerdere exemplaren van deze “Magistrale recepten van apothekersassistenten”. Het boek komt beschikbaar vanaf 15 oktober 2012 en kost € 17,50 exclusief verzendkosten.

Om in de stemming te komen vindt u alvast één receptje uit het boek via deze link, hier staat ook beschreven hoe u het boek kunt bestellen.
Wat een leuk boek en wat staan er mooie recepten in. 
Het recept van gisteren heb ik jullie beloofd. Nou hier komt hij dan. 
Bruine bonen met rijst.
Het kan gemaakt worden naar wat je op dat moment in huis hebt. Je kunt ook nog een allerlei variaties uitproberen (champignons of restjes groente en vlees erin verwerken, kapucijners i.p.v. bruine bonen kan ook ) De volgende dag smaakt het nog lekkerder.  

Je hebt nodig: 500 gram gehakt  2a 3 uien, knoflook naar smaak Boter of vloeibaar braadmiddel 1 prei een halve rode, gele en groene paprika een blik gepelde tomaten 400 gram bij voorkeur in stukjes een blik of pot bruine bonen een bosje selderij peper en zout een bouillontablet Kerrie en rijst voor 4 a 6 personen 
Deze schotel is bedoeld als hoofdgerecht voor 4 a 6 personen. 
Bereiding 
Snipper de uien en bak ze op niet al te hoog vuur tot ze goudgeel en glazig zijn. Bak een paar teentjes uitgeperste knoflook mee. 
Voeg het gehakt toe en rul het met een vork. 
Als het gehakt bruin wordt, de in stukjes gesneden paprika mee laten bakken ongeveer 3 minuten
Daarna de in dunne ringen gesneden prei en kerriepoeder erbij doen en mee laten bakken. 
Het blik tomaten met sap toevoegen met nog een half blikje water.
Als het geheel kookt, het blik bruine bonen (met vocht) in de pan doen en het geheel omroeren. 
Op smaak brengen met peper, zout en bouillontablet. 
De rijst koken zoals je dat gewend bent en de bruine bonen ondertussen zachtjes laten sudderen. 
Als laatste de bos selderij fijn knippen en door de bruine bonenschotel roeren. 
De rijst en bruine bonen apart opdienen en met een lekkere salade van komkommer, tomaat en ijsbergsla de maaltijd afmaken. 

Nou Anneke bedankt voor dit recept het was heerlijk. We maken hem zeker nog een keer. 

Geen opmerkingen: