zondag 3 december 2023

stuurloos

 zondag 3 december 2023

Stuurloos dat is het land. Rutte is druk met zijn eigen baan zeker te stellen en vliegt de hele wereld over. Wat is het een narcist. Ik hoop oprecht dat het niet gaat lukken. Wat een vent, eigen belang komt eerst en dan zien we nog wel wat het wordt. Altijd al gehad. Geen visie, geheugen verlies en nog veel meer.  De partijen zoeken elkaar niet op maar stoten elkaar eerder af. En zo drijft ons land verder af naar een hulpeloos land. De verdeeldheid wordt alleen maar groter en de chaos neemt toe. Bah, zag dat er een nieuwe peiling is geweest en dat de zetels alleen maar toenemen als er weer verkiezingen zouden zijn. De gemiddelde Nederlander is volgens mij zijn/haar verstand verloren. Helaas. Maar de tijd zal het leren.  Ik wordt helemaal naar van al die vervelende berichten in de diverse media. Mensen kun je snel beschadigen en vernederen wat schiet je daar nu mee op. Maar goed het hoort er helaas bij denk ik. 

Wij zitten weer volop in ons dagelijkse ritme. Zelf ben ik wel veel op stap geweest de afgelopen week. 

Af en toe hebben we terug gekeken op onze belevenissen op Ameland. De boottocht van maandag was wel een belevenis. Het was zo druk dat onze auto dwars op de boot moest staan omdat er weinig ruimte was. We hebben een poos helemaal beneden gezeten want elders was geen plek. Maar beneden heb je geen uitzicht en zit je bijna op het toilet. Later zijn we naar boven gegaan en zijn aangeschoven bij mensen die naar Holwerd gingen om hun auto op te halen. Zij wonen op Ameland maar de boot was zo vol dat ze de auto niet mee konden krijgen. Nu gingen ze op goed geluk om te kijken of het nu wel ging lukken. 

Ons verblijf was geweldig aan de Kardinaal de Jong straat met zicht op het beeld van hem en op loop afstand van het centrum van Nes. 

We hebben veel kunst gezien hele mooie maar ook hele lelijke maar dat is persoonlijk natuurlijk. Van hele dure tot echt betaalbare en ook kunst met een boodschap. Het thema was Energie en dat bleek op vele kunstwerken wel van toepassing. 

Hieronder een impressie van een aantal zaken waar we suppoost geweest zijn en wat we daarnaast hebben bekeken. En zo verlieten  we Ameland weer. 

De afgelopen week heb ik het druk gehad met de kerk in Kolham. Ik had mij voorgenomen om een adventskrans te maken want het is vandaag de 1e zondag van de advent. Dit had de instemming van het bestuur dus ben ik op Ameland al begonnen om takken te verzamelen. Er waren door de storm wat bomen omgewaaid en daar heb ik driftig van geknipt. Verder ben ik gaan vragen bij diverse inwoners van Kolham of ik iets mocht knippen en dat mocht. Zo is er iets moois ontstaan. Tenminste de reacties waren positief. Ook ben ik druk geweest met de borg. Daar was het de bedoeling dat er een spel in elkaar werd gezet. Escaperoom dat middels een QR code te downloaden is straks en dan gespeeld kan worden in de borg. Ik zou de oude borg heer van vroeger spelen. de opnames begonnen om 13 uur en rond de klok van 20 uur was het klaar althans de opnames. Nu moet alles nog gemonteerd worden. het beloofd wat moois te worden. De organisatoren hadden alles mooi en goed voorbereidt. Het was mooi om mee te doen.  

En zo huppelen we een nieuwe week in. Het beloofd minder druk te worden. Wat het is geworden zal ik ik in mijn blog van volgende week weer vertellen. 

Groetjes.

Ik sluit af met een kerststuk Het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. 



Geen opmerkingen: